Ledig tjänst

TRAINEE TILL HIPPOLOGPROGRAMMET

Ridskolan Strömsholm söker Dig som är Hippolog och vill arbeta som trainee på Hippologprogrammet.

Vi söker dig som vill ha en aktiv roll i alla delar av hippologprogrammet på Riksanläggningen Ridskolan Strömsholm samt att arbeta utåtriktat med våra kortkurser. På detta sätt kan du befästa dina kunskaper inom hippologi. Vi erbjuder dig som trainee en arbetsplats med tradition – med uppgiften att utveckla den för framtiden.

Ditt hjärta finns i Hippologprogrammet och du har en förståelse för det akademiska i samspel med de praktiska momenten i utbildningen. Du har ett genuint intresse för utbildning och undervisning och älskar hästar. Du tycker om att undervisa och leda grupper. Du är strukturerad, har en förmåga att administrera och har ett intresse för att införa digitala lösningar i vardagen. Du har lätt för att samarbeta och skapa nya kontakter. Du vet att ryttare är idrottare vars kost och fysik påverkar prestationen och detta vill du även hjälpa studenterna att arbeta med.

Du brinner för hästnäringen och har förståelse för Riksanläggningarnas uppdrag för densamma. Du förstår att tradition behöver kombineras med utveckling för att möta hästnäringens framtida strategiska utmaningar. Du har en vilja att utvecklas i arbetet och vi kan – inom ramen för arbetsuppgifterna – ge dig möjlighet både till att befästa dina tidigare kunskaper och till fortbildning. Du har ett stort intresse för vår näring och ser detta arbete som en möjlighet att utvecklas som hippolog.

Vi söker dig som är hippolog och har en kandidatexamen. Undervisningserfarenhet, kunskaper inom idrottspedagogik och intresse för digitalisering inom ridsporten är meriterande.

Ridskolan Strömsholm har ett nära samarbete med sitt systerbolag Flyinge. Vi är två stolta, kompetenta och viktiga Riksanläggningar. Huvudsaklig arbetsplats är Ridskolan Strömsholm men resor mellan anläggningarna och SLU i Uppsala förekommer. Läs mer om oss som Riksanläggningar och bolag här!

Kontaktperson i denna rekrytering är hippologprogrammets studierektor Elisabeth Olsson. Personlig presentation och CV skickas till Elisabeth.Olsson@rsflyinge.se senast 20 mars 2022.

Hippologprogrammet är Sveriges enda universitetsutbildning inom hästområdet och har Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) som huvudman. Det är ett 3-årigt kandidatprogram med kunskap om hästen i fokus, vars första år är beläget på Flyinge och de två avslutande åren på Ridskolan Strömsholm utanför Västerås. Utbildningen innehåller såväl teoretiska som praktiska moment. Programmet ger en bra grund för att arbeta professionellt med hästar, utbildning av häst och människor samt med arbetsledning och rådgivning.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.