Jeanette Lysell
19 apr
Utbildning

Föreläsning: Hästunderstödd missbruksvård och psykiatri

Föreläsare är Jeanette Lysell, ridlärare från Norge med vidareutbildningar i kroppsorienterad psykoterapi och traumaterapi. Hon har i många år arbetat som ridterapeut vid Oslo Universitetssjukhus.

Föreläsningen hålls på norska.

Presentasjon av Jeanette Lysell.
Jeanette har hestefagbrev og ridelærer trinn 1 fra Starum, Norsk hestefagskole. Hun har en fireårig utdannelse i Bodynamic som er kroppsorientert psykoterapi. Videre har hun traumeterapiutdanning og er sertifisert som terapeut og underviser i HEAL- modellen(-Human-equine alliances for learning) en utdanning hun har tatt i USA. Hun er også barnevernpedagog. I 2011 bidro hun med et kapittel om bruk av hest i behandling i fagboken ”Psykisk helsearbeid- mer enn medisiner og samtaleterapi. Jeanette jobbet som rideterapeut ved Oslo Universitetssykehus- seksjon avhengighetsbehandling ung på Gaustad sykehus fra 1996 til 2016 og bidro til utviklingen av det hesteassisterte programmet i sykehuset. Nå driver hun Bilitt Gård sammen med sin man Petter Fargam, www.bilittgard.no
!
Forelesningene vil ta for seg:
• Kompetansebehov knyttet til forskjellige hesteassisterte intervensjoner
• Struktur i intervensjonene,
• Vi ser på hvordan hestene kan bidra i lys av blant annet tilknytningsteori, sosial læringsteori, neurovitenskap og psykoterapi. Noen av temaene vil bli belyst gjennom casebeskrivelser.
• Hestenes velferd i intervensjonsprogrammer. • Hvordan ta vare på oss selv i møte med sårbare mennesker?

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.