Gymnasieutbildning Svensk Ridlärare I

Ridsportsgymnasiet Strömsholm.

Välkommen att söka till vår unika gymnasieutbildning Svensk Ridlärare I. Efter examen har du goda chanser att få jobb – som ridlärare för barn upp till 13 år eller som hästskötare. Kanske i ett tävlingsstall. Utbildningen ger dig gedigna kunskaper i hästhållning och fantastiska möjligheter att utveckla din ridning.

Bana - Strömsholm

Klassisk mark. Senaste kunskapen.

För hästintresserade har Strömsholm en speciell klang. Kanske hör du till alla dom som besökt Strömsholmsdagarna i juni, hejat på Sweden Grand National, tittat på en clinic eller tävlat här själv. Sedan Gustav Vasas tid har här bedrivits hästverksamhet på hög nivå. Genom seklerna har lärdom lagts på lärdom och format det framstående kunskapscenter vi har idag.

Ridsimulator

Digitala verktyg hjälper dig att bli ännu duktigare.

Vi bevakar ständigt tekniska nyheter. Därmed får du möjlighet att testa nya digitala hjälpmedel i det dagliga arbetet med hästar. Exempel kan vara smartwatches med appar för att utveckla rid- och hästkunskap samt avsutten sitsträning på digitala hästar. 

Elever Strömsholm - lätt att trivas

Träffa nya vänner för livet Här är det lätt att trivas

Strömsholm är en komplett anläggning av internationell standard, kryddad med anrik slottsmiljö och vackra västmanländska omgivningar. Lunch och middag serveras på Gula Hästen och sex elevhem finns för gymnasieklasserna. För övriga studerande finns möjlighet att hyra bostad i närheten av anläggningen.

Tjej leder häst Strömsholm

Elever från hela landet

Var du än bor i Sverige kan du söka till Strömsholm eftersom du får inackorderingsbidrag från din hemkommun. Läs mer om inackorderingstilägg.

Vi håller hästlängds avstånd

Luftigt, säkert och hästlängds avstånd

I dessa tider är det såklart extra viktigt att du känner dig väl omhändertagen. I våra sex elevhem bor du i eget rum och med en elevhemsvärd som är tillgänglig dygnet runt.

Gemensamhetsutrymmen som dusch, matsal och vardagsrum har god ventilation och städas dagligen enligt coronadirektiv. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer att tvätta händer, använda handsprit och hålla koll på förkylningssymtom. Dessutom är ju hästlängdsavstånd naturligt för oss hästmänniskor!