Våra Ryttare

Elitlaget

Foto: Roland Thunholm

Jens Fredricson

Hästar: Ett flertal hästar från unghästar till GP hästar. Uncanto de Villagana, Candy Flip och Karmel vd Watering är de som för närvarande är de som tävlas på högsta nivå.
Mål 2017 och långsiktigt: Att ta mig så långt det är möjligt, både individuellt och tillsammans med SRF:s Elitlag. Målet med Elitlaget är glasklart – guldet ska vara kvar i Strömsholm
Meriter: Olympiska Spelen 2012 med Lunatic, Brons vid Lag EM 2013. Svensk Mästare 2008 och 2012. Svensk Mästare i lag vid 3 tillfällen tillsammans med SRF. Senast 2016! Dessutom 6 ytterligare SM medaljer. Den första var ett silver 1994.
Vad gör jag när jag inte är i stallet: Är jag någon annanstans?!? Jodå, då försöker jag få kvalitetstid med fru och barn!
Varför jag rider för SRF: Jag jobbar som Stallmästare vid Ridskolan Strömsholm! Sen så är det väldigt roligt att tävla/vinna tillsammans i ett lag!

Foto: Roland Thunholm

Niklas Jonsson
Häst:
Har 10 hästar från 5 år till GP. Caral och Manick hoppar GP
Mål, både 2017 och långsiktigt: Målet är att utveckla mina hästar och fortsätta bidra i landslaget. 2017 är målet även att hjälpa till att vinna SM guld med SRF.
Meriter: Flertal SM medaljer i lag och individuellt. Vinster och placeringar upp till 5* GP och WC.
Vad gör Du när Du inte är i stallet?: Umgås med familjen.
Varför rider du för SRF?: Strömsholm är en klubb med många duktiga och framgångsrika ryttare.
Det är en bra miljö att vara i om man som jag har höga ambitioner.


Foto: Roland Thunholm

Daniel Svensson, Huvudlärare i hoppning Ridskolan Strömsholm
Presentation kommer.


Mikaela Gustaphson
Hästar: Cum Laude, 12 år, Carl 47, 11 år, Casual Guy, 11 år och Caly, 5 år
Mål: Att som YR få delta i nationshoppningar och förhoppningsvis internationella mästerskap! Hoppas på att få delta i Elitlaget med SRF och jag kommer göra allt jag kan för att alltid prestera på topp när det väl gäller i alla situationer!
Meriter: Silver Junior SM 2016, Silver junior NM (lag) 2016, 4e plats junior EM (lag) 2016
Flertal vinster upp till 140cm och flera felfria rundor och placeringar upp till 145cm
När jag inte är i stallet: Jag börjar snart plugga sista året på gymnasiet på distans och spenderar därför all tid i stallet. Jag tar hand om 7 hästar helt och rider och tävlar 4 av dem därför tar ridsporten upp i princip all min tid. Annars passar jag på att ta det lugnt.
Varför rider jag för SRF: Har precis bytt till SRF pga. flera anledningar men sammanhållning och lagkänsla är något jag värderar högt och därför var SRF ett självklart val!


Carolina Määttä
Häst/hästar: Maya Ray (f: 2004 e: quite easy – irco Marco),
Micla Ray (f: 2008 e: Ronaldinho h – irco Marco),
Malva Ray (f: 2010 e: aerline h – irco Marco) Carmencita M (f: 2009 e: Feliciano – Exceller)
Mål: Jag har såklart olika mål med olika hästar, men ett mål är att jag vill göra en förbättring från förra årets resultat i svenska mästerskapen.
Meriter: Placeringar och vinster upp till 1.50. Norrlandsmästare 2014, 11:e plats i SM för seniorer utomhus på Sundbyholm 2016.
Vad gör du när du inte är i stallet: Jag blev mamma för första gången förra sommaren, så all tid jag inte är i stallet tillbringar jag med min sambo och min lilla dotter Ebba.
Varför rider du för SRF? För att jag ser en möjlighet till utveckling i min ridning, och så älskar jag lagtävling! Det är så fantastiskt roligt, utmanande, skrämmande och nervöst att rida lag.
Jag bor 65 mil från Strömsholm, men känner ändå lagkänslan ända hit…


Sandra Olsson
Hästar:Zapporo -04, Odenzo -10, Alicia -09, Felle Fergie -10
Mål:Senior-SM, göra fler internationella starter, ingå i Strömsholms lag i allsvenskan och utveckla de yngre hästarna 2017. På sikt är målet att kunna arbeta med hästar på heltid och bli en duktig och kunnig ”yrkesman” inom hästsporten, jag har också som mål att bli väl etablerad i svår klass med ett flertal hästar och kunna matcha hästar mot unghästchampionat och liknande.
Meriter: Placeringar och vinster i svår hoppning, SM-guld och SM-silver med konkurrerande laget Skästa.
Vad gör du när du inte är i stallet? Jag arbetar heltid på ett icke hästrelaterat jobb och är där även engagerad fackligt och som huvudskyddsombud, gillar att umgås med min familj och sambo men framför allt mina syskon och syskonbarn, har en förkärlek att sova middag när möjligheten ges och tittar gärna på när svågern spelar bandy i elitserien…
Varför rider du för SRF? Jag rider för SRF för att det är en klubb med många etablerade och duktiga ryttare som besitter en stor kompetens att ta del av. SRF har även tillgång till en fin anläggning och satsar på sina tävlingsryttare.

Daisy Pearson
Hästar: Erusco och Lindy Hop
Mål 2017 och långsiktigt: Mina mål i år är att rida NM eller EM och att vinna Lag-SM. Långsiktigt satsar jag på att bli en i världseliten att kunna leva på hästar och jobba med det dagligen.
Meriter: Lag-SM Guld, Junior SM-Brons, 3-Ponny SM Medaljer och även ridit EM-Children 2012.
Vad gör jag när jag inte är i stallet: När jag inte är i stallet går jag i skolan, tränar och träffar kompisar.
Varför rider du för SRF? Jag rider för Strömsholm genom vänner och för att vinna Lag-SM.

Elsa Johansson
Hästar: Chelsea sto f.07 , Amazing sto F.05 och Shelter Cove sto F.05 (hopphästar)
Mål: 2017 att rida internationella mästerskap som junior. Långsiktigt rida OS.
Meriter: Silver lag ponny EM, individuell A-final ponny EM, internationella GP segrar och placeringar samt flera nationshoppningar
Vad jag gör när jag inte är i stallet: När jag inte är i stallet går jag i skolan och är med kompisar
Varför rider du för SRF? Jag rider för SRF då jag tycker att det ger oss ryttare en bra support i vår satsning med många andra kunniga ryttare och en bra gemenskap.

Josefin Nykvist
Hästar: Lara (sto född 2002), Quwita (sto född 2002), Heart ache I am (sto född 2008), Belissa Pearl (sto född 2011)
Mål 2017 och långsiktigt: Tävla Falsterbo horse shows ungdoms Grand Prix. Framtida mål är att tävla mästerskap som seniorryttare.
Meriter
SM guld 2015 på ponny utomhus.
Silver 2015 i inverkans SM på ponny utomhus.
SM silver 2015 på ponny inomhus.
Andra Plats i Odense Junior Grand prix.
lag-silver på NM 2016 med juniorlaget.
Junior EM final 2016.
Fjärdeplats med juniorlaget på EM 2016.
Junior SM brons 2016 utomhus
Placering på junior SM 2016 inomhus
Vad gör Du när du inte är i stallet? Läser mitt sista år på Gymnasiet och umgås med kompisar.
Varför rider du för SRF? Har varit ett självklart val sedan ponny tiden då stämningen mellan ryttarna alltid varit bra och en lag känsla går att finna i denna individuella sport.
Lars Bilocks Minnesfond

Lars Bilock verkade som ridlärare på Strömsholm under åren 1985 till 2005, först anställd av dåvarande Ridfrämjandet – en anställning som senare övergick till Ridskolan Strömsholm AB. I enlighet med Lars vilja instiftades en minnesfond i samband med hans frånfälle 2016. 
Minnesfondens medel ska enligt Lars önskan användas till att utveckla unga och kommande elitryttare som verkar i eller från Strömsholm.
2017

Under 2017 har Lars Bilocks minnesfond möjliggjort träningar för Heinrich Wilhelm ”Kaiser” Johannsmann, en tysk topptränare med grundridning som specialitet.  ”Kaiser” kommer under en period av sex månader att besöka Strömsholm två dagar per månad och hålla träningar för ryttare i Strömsholms Ridsportförenings elitlag samt inbjudna ryttare.  Träningarna går även att följa från läktarplats och ”Kaiser” delar gärna med sig till publiken av sin kunskap. Delar av intäkterna från dessa träningar kommer att gå tillbaka till minnesfonden.

– Lasse var ju väldigt noga med grundridning och jag tror att han skulle gilla att pengarna användes till den här typen av träning, säger Jens Fredricson.

I samband med Strömsholmsdagarna 2017 delades ett Ryttarstipendie ut till en ung ryttare i Strömsholm. Valet av stipendiat gjordes av Jens Fredricson i samarbete med Strömsholms Ridsportförening. 2017 gick det till Josefin Nykvist, som är en mycket lovande ung ryttare och som tävlar för Strömsholms Ridsportförening.

Nyheter
Hoppkalendern
26 Sep

Föreläsning med Grant Moon

Grant Moon, flerfaldig världsmästare i hovslageri kommer till Ridskolan Strömsholm för att föreläsa för…
5 Okt

Tappskokurs

Ta chansen att skaffa tappskokompetens och gå en mycket användbar tredagarskurs.
13 Okt

Clinic med Carl Hester

Förra årets succéclinic med Carl Hester kommer tillbaka.
Våra samarbetspartners

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.