Kurs

Hoppkurs, Daniel Svensson, 2-4 januari

Kursen vänder sig till dig som tränar/tävlar i hoppning på ca 1-1.20 nivå. Du kan välja om du vill rida egen häst, RS skolhäst eller en kombination av båda delarna. Du får tillfälle att finslipa detaljerna genom varierade och ändamålsenliga övningar med träning av sits, balans & inverkan. Kursen har 12 platser.

Planerat innehåll:

Dag 1: Kursstart ca kl. 12, ett ridpass eftermiddag.

Dag 2: Ett ridpass förmiddag och ett ridpass eftermiddag.

Dag 3: Ett ridpass förmiddag. Därefter kursavslutning.

Totalt 4 ridpass. Clinic/teori någon av dagarna.

Kurskostnad: 2 850 kr. Uppstallning/hästhyra ingår i kurskostnaden. Kostnad för ev. logi tillkommer, se nedan.

Anmäl dig här

Anmäl dig via Tickster

Vidareutveckla din ridning i en fantastisk hästmiljö

Kursen vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LA-nivå i dressyr och 1-1.20 i hoppning. I kurserna ingår ridning och teori enligt nedan. Du rider i grupper om max 6 ekipage/grupp.

Logi kan bokas för den som önskar, läs under ”frågor och svar” nedan.

Tar du med egen häst behöver du även anmäla det via mail till kursadmin@stromsholm.com i samband med kursanmälan. Vi vill ha uppgift om hästens ålder och utbildningsnivå, om du vill rida skolhäst på någon av lektionerna och om du behöver boxplats samt vilka datum.

Uppstallning och/eller logi kan bokas för den som önskar, läs mer under ”frågor och svar” nedan.

Om våra instruktörer

Våra lärare:

Marianne Esseen Söderberg – är huvudlärare i dressyr och undervisar framförallt på hippologutbildningen, ridlärarutbildningen SRL II och III samt arbetar med unghästutbildning, hon har erfarenhet på Grand Prix-nivå.

Kati Ojala – är hippolog, yrkeslärare i häst-och ridkunskap sam examinerad ridlärare SRL III. Kati arbetar som hopplärare på Strömsholms Ridsportgymnasium och tävlar aktivt i både hoppning och fälttävlan.

Åsa Steningerär diplomerad ridlärare SRL III och har många års erfarenhet som ridlärare, tränare och ridskolechef. Åsa arbetar som lärare på Strömsholm i undervisningsmetodik, hoppning och unghästutbildning inom hippologprogrammet, SvRF´s ridlärarkurser och ridsportgymnasiet.

Daniel Svensson – är diplomerad ridlärare SRL III och A-tränare i hoppning, arbetar som huvudlärare i hoppning på Ridskolan Strömsholm och tävlar svår klass.

Sara Åkerlund – är diplomerad ridlärare SRL II, diplomerad C-tränare i dressyr och har tävlat upp till svår klass i dressyr. Sara driver eget företag med utbildning av hästar och ryttare och arbetar på Strömsholm med kortkurser i dressyr, hästskötarkurser och i stallet.

Frågor och svar

Sista anmälningsdag är den 1 december 2019, finns platser kvar tas anmälningar emot även därefter.
Anmälan och betalning sker via Tickster. Anmälan är bindande, se ”Anmälningsvillkor” nedan.
Om kursen är fulltecknad kan du välja att anmäla till en reservplats och betalar då inte vid anmälan.
Vi hör av oss till dig vid ev. återbud.

Efter sista anmälningsdag får du all praktisk information och kursbekräftelse via den mailadress du angivit i din anmälan.

Anmälan är bindande.
Vid avbokning mer än 10 vardagar innan kursstart uttages 25% av kursavgiften i avbokningsavgift.
Vid avbokning därefter erläggs hela kursavgiften om inte läkarintyg kan uppvisas. Om intyg uppvisas betalar deltagaren endast avbokningsavgiften.

Vi reserverar oss mot eventuella ändringar i kursupplägget samt att kurserna kan ställas in vid för få anmälningar.

Kurserna vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA-nivå och kan rida olika typer av hästar i balans och lämplig form.
Du ska även vara trygg i att rida utomhus.

Det är viktigt att du fyller i och skickar in ett av instruktör/tränare underskrivet Kunskapsintyg för att vi ska kunna planera undervisningen på bästa sätt. Om du lämnat intyg tidigare behövs ett nytt intyg om du ska rida för en annan lärare eller om det var mer än ett år sedan du skickade in det förra intyget.

Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot ryttare som inte uppfyller kunskapskraven.

Mat och logi ingår inte i kurskostnaden.
Rum på Thottska villan, inkl. enklare frukost, kan bokas via Tickster (vill du boka både kurs och logi ska du alltså göra 2 köp).

Del i dubbelrum kostar 600:-/natt och enkelrum (begränsat antal) 800:-/natt.

Uppstallning vid kurs med egen häst ingår inte i kurskostnaden.

Boxplats kan bokas via Ridskolan Strömsholms hemsida och kostar 500:-/natt inkl. strö.

Dokument

Kunskapsintyg kortkurs

Ladda ner Format: pdf Storlek: 80.1 KB

Kontaktperson
Susanne Ring Kursadministratör Hästsportens Folkhögskola

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.