Kurs

Igångsättningskurs 26–29 juli

Igångsättningskurs kombi, Mirja Johansson och Mimmi Lindström. Syftar till att ge dig som deltagare en ridupplevelse i Strömsholms fantastiska miljö samtidigt som vi ger våra skolhästar en bra igångsättning inför läsårets kursstart.

Platser kvar, välkommen med en anmälan!

Syftar till att ge dig som deltagare en ridupplevelse i Strömsholms fantastiska miljö samtidigt som vi ger våra skolhästar en bra igångsättning inför läsårets kursstart. Tempot är därför lugnare än i våra traditionella sommarkurser. Fokus ligger på träning av sits, balans & inverkan genom varierade och ändamålsenliga övningar i dressyr och markarbete. Ridningen sker i våra vackra miljöer, omväxlande på utebanor, i naturen och i ridhus. Även kurspass med sitsanalys på vår ridsimulator ingår.
Förkunskaper: Ryttare på LB-LA-nivå
Planerat innehåll:
Dag 1: Kursstart runt lunch, ett ridpass på eftermiddagen.
Dag 2–3: 2 ridpass/dag. Sitsanalys och clinic/teori
Dag 4: 1 ridpass på förmiddagen, kursavslutning ca kl 13.
Totalt 6 ridpass. Clinic/teori någon av dagarna.
Kurskostnad: 4 150 kr. Kostnad för ev. logi tillkommer, se ”Kursinformation.

Anmälan och villkor  

Anmälan: Sista anmälningsdag är den 26 juni 2024, finns platser kvar tas anmälningar emot även därefter. Anmälan och betalning sker via Tickster. Anmälan är bindande, se ”Anmälningsvillkor” nedan. ”Först till kvarn” tillämpas, om kursen är fulltecknad kan du välja att anmäla till en reservplats och betalar då inte vid anmälan. Vi hör av oss till dig vid ev. återbud.  

Efter sista anmälningsdag får du all praktisk information och kursbekräftelse via den mailadress du angivit i din anmälan. 

Anmälningsvillkor: Anmälan är bindande. Vid avbokning mer än 10 vardagar innan kursstart uttages 25% av kursavgiften dock minst 500 kr i avbokningsavgift. Vid avbokning därefter erläggs hela kursavgiften om inte läkarintyg kan uppvisas. Om intyg uppvisas betalar deltagaren endast avbokningsavgiften. Om RS beslutar att ställa in en kurs återbetalas inbetald kursavgift oavkortat.  

Praktisk information: 
 

Kunskapsintyg: I år har vi gjort en ny mall för kunskapsintyg. Det är viktigt att du fyller i och skickar in ett av instruktör/tränare underskrivet Kunskapsintyg för att vi ska kunna planera undervisningen på bästa sätt. I år vill vi att samtliga kursdeltagare skickar in ett nytt och uppdaterat kunskapsintyg i samband med anmälan till mirja.johansson@rsflyinge.se . Det nya intyget finns att hämta på vår hemsida, klicka här.   

Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot ryttare som inte uppfyller kunskapskraven. 

Häst- och anläggningsvård (HAV): Ingen stallskötsel ingår i kursen, du ansvarar enbart din häst före och efter ridning.  

Logi och mat: Logi ingår inte i kurskostnaden, men kan bokas via Tickster (vill du boka både kurs och logi ska du alltså göra 2 köp). Du får då bo i något av våra elevboenden i enkelrum med egen dusch/toalett och gemensamt kök och TV-rum. Egna lakan och handdukar medtages. Måltider ingår inte i kurskostnaden. I det gemensamma köket finns möjlighet att förvara och laga eller värma mat, dessutom finns flera matserveringar på området. Logikostnad: 680 kr/natt.  

Förslag på andra boenden i närheten:
 

Mahognyvillan B&B, https://www.marketenteriet.se/bed-breakfast/ 

Strömsholms vandrarhem, http://www.stromsholmsvandrarhem.com/ 

Sängen på ängen, https://sangenpaangen.se/ 

 

Frågor: Välkommen att höra av dig om du har några frågor, telefon 073-6698203 eller mejl mirja.johansson@rsflyinge.se 

 

Vi reserverar oss mot eventuella ändringar i kursupplägget samt att kurserna kan ställas in vid för få anmälningar.
 

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.