Kurs

Julkurser på Ridskolan Strömsholm 2021-22

Ridskolan Strömsholm erbjuder en unik mix av välutbildade hästar och skickliga ridlärare i miljöer från moderna ridhus och utebanor till vackra historiska byggnader och platser.

Kurserna vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA-nivå. I kurserna ingår ridning och teori enligt respektive kurs nedan, viss häst- och anläggningsvård morgon, lunch och eftermiddag. Du rider i grupper om max 6 ekipage/grupp. Du rider och sköter RS välutbildade skolhästar.
Logi på Thottska villan kan bokas för den som önskar, läs under ”Kursinformation” nedan.

Julkurs för dig som är Ridledare eller högre eller tidigare varit elev på Strömsholms Ridsportgymnasium, 20-22 december, Åsa Steninger och Agneta Aronsson (fulltecknad, anmäl till reservlista här)
Kursen är i första hand en inspirations/fördjupningskurs som framför allt ger personlig färdighetsträning men även teori, tips på lektionsupplägg och övningar att använda i ridskoleverksamheten. Förkunskaper: Du ska vara Ridledare eller högre eller gått på Strömsholms Ridsportgymnasium.
Kursen har 12 platser. Totalt 6 ridpass och teori.
Kurskostnad: 3 900 kr. Kostnad för ev. logi tillkommer, se nedan.

Kombikurs, Dressyr/Markarbete/Hoppning, 27-29 december, David Nordlander, Agneta Aronsson, Sara Åkerlund (fulltecknad, anmäl till reservlista här)
Kursen kombinerar ridning i dressyr och markarbete/hoppning på låg höjd, fokus på grundridning och genom varierade och ändamålsenliga övningar träning av sits, balans & inverkan. Kursen har 12 platser. Totalt 6 ridpass.
Kurskostnad: 3 900 kr. Kostnad för ev. logi tillkommer, se nedan.

Dressyrkurs, 3-5 januari, Madeleine Holmqvist (fulltecknad, anmäl till reservlista här)
Kursen är dressyrinriktad med fokus på grundridning och genom varierade och ändamålsenliga övningar träning av sits, balans & inverkan.
Kursen har 12 platser. Totalt 5 ridpass.
Kurskostnad: 3 300 kr. Kostnad för ev. logi tillkommer, se nedan.

Kursinbjudan: Julkurs ridledare 2021 , Strömsholms Jul och nyårskurser 2021-2022

Praktisk information och anmälan

Anmälan: Sista anmälningsdag är den 1 december 2021, finns platser kvar tas anmälningar emot även därefter. Anmälan och betalning sker via Tickster. Om kursen är fulltecknad kan du välja att anmäla till en reservplats och betalar då inte vid anmälan. Vi hör av oss till dig vid ev. återbud. Efter sista anmälningsdag får du all praktisk information och kursbekräftelse via den mailadress du angivit i din anmälan.

Anmälningsvillkor: Anmälan är bindande. Vid avbokning mer än 10 vardagar innan kursstart uttages 25% av kursavgiften i avbokningsavgift. Vid avbokning därefter erläggs hela kursavgiften om inte läkarintyg kan uppvisas. Om intyg uppvisas betalar deltagaren endast avbokningsavgiften.
Vi reserverar oss mot eventuella ändringar i kursupplägget samt att kurserna kan ställas in vid för få anmälningar.

Förkunskaper: Kurserna vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA-nivå och kan rida olika typer av hästar i balans och lämplig form. Du ska även vara trygg i att rida utomhus.

Kunskapsintyg: Det är viktigt att du fyller i och skickar in ett av instruktör/tränare underskrivet Kunskapsintyg för att vi ska kunna planera undervisningen på bästa sätt. Om du lämnat intyg tidigare behövs ett nytt intyg om det var mer än ett år sedan du skickade in det förra intyget.
Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot ryttare som inte uppfyller kunskapskraven.

Mat och Logi: Mat och logi ingår inte i kurskostnaden. Rum på Thottska villan, inkl. enklare frukost, kan bokas via Tickster (vill du boka både kurs och logi ska du alltså göra 2 köp). Del i dubbelrum kostar 650:-/natt och enkelrum (begränsat antal) 850:-/natt. I boendet finns möjlighet att värma mat i micro, dessutom finns flera matserveringar på området.

Frågor: Välkommen att höra av dig om du har några frågor, telefon 0220-451 02 eller mejl kursadmin@stromsholm.com

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.