Kurs

Kombikurs dressyr/markarbete 2-5 januari

Kursen kombinerar ridning i dressyr och markarbete med fokus på grundridning och genom varierade och ändamålsenliga övningar träning av sits, balans och inverkan. Instruktörer är Zara Tyrstam och Sara Åkerlund. Kursen har 12 platser.

Planerat innehåll:

Dag 1: Kursstart ca kl. 9, ett ridpass på förmiddagen respektive ett ridpass på eftermiddagen

Dag 2-3: Ett ridpass på förmiddagen respektive ett ridpass på eftermiddagen.

Dag 4: Ett ridpass på förmiddagen. Därefter kursavslutning.

Totalt 7 ridpass. Clinic/teori någon av dagarna.

Kurskostnad: 4 000 kr. Kostnad för ev. logi tillkommer, se nedan.

Anmäl dig här
Vidareutveckla din ridning i en fantastisk hästmiljö

Vi kan erbjuda en unik mix av välutbildade hästar och skickliga ridlärare i miljöer från moderna ridhus och utebanor till vackra historiska byggnader och platser.

Kurserna vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA-nivå. I kurserna ingår ridning och teori. Viss häst- och anläggningsvård morgon, lunch och eftermiddag. Du rider i grupper om max 6 ekipage/grupp. Du rider och sköter RS välutbildade skolhästar.

Logi på Thottska Villan kan bokas för den som önskar.

Om våra instruktörer

Sara Åkerlund – är diplomerad ridlärare SRL II, diplomerad C-tränare i dressyr och har tävlat upp till svår klass i dressyr. Sara driver eget företag med utbildning av hästar och ryttare och arbetar på Strömsholm med hästskötarkurser och i stallet.

Zara Tyrstam – är hippolog, SRLII och utbildad naturbrukslärare. Hon tävlar aktivt i fälttävlan. Undervisar i ridning på ridsportgymnasiet och yrkesämnen samt på Folkhögskolans distanskurser i hästkunskap.

Frågor och svar

Sista anmälningsdag är den 1 december 2018, finns platser kvar tas anmälningar emot även därefter. Anmälan och betalning sker via Tickster. Anmälan är bindande, se ”Anmälningsvillkor” nedan. ”Först till kvarn” tillämpas, om kursen är fulltecknad kan du välja att anmäla till en reservplats och betalar då inte vid anmälan. Vi hör av oss till dig vid ev. återbud.

Efter sista anmälningsdag får du all praktisk information och kursbekräftelse via den mailadress du angivit i din anmälan.

Anmälan är bindande. Vid avbokning mer än 14 dagar innan kursstart uttages 25 procent av kursavgiften i avbokningsavgift. Vid avbokning därefter erläggs hela kursavgiften om inte läkarintyg kan uppvisas. Om intyg uppvisas betalar deltagaren endast avbokningsavgiften.

Vi reserverar oss mot eventuella ändringar i kursupplägget samt att kurserna kan ställas in vid för få anmälningar.

Ridskolan Strömsholm erbjuder en välutbildad hästbesättning av olika storlek, ålder, typ, temperament och karaktär. Kurserna vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA-nivå och kan rida olika hästar i balans och lämplig form. Du ska även vara trygg i att rida utomhus.

Det är viktigt att du fyller i och skickar in ett av instruktör/tränare underskrivet Kunskapsintyg för att vi ska kunna planera undervisningen på bästa sätt. Om du lämnat intyg tidigare behövs ett nytt intyg om du ska rida för en annan lärare eller om det var mer än ett år sedan du skickade in det förra intyget.

Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot ryttare som inte uppfyller kunskapskraven.

Mat och logi ingår inte i kurskostnaden. Rum på Thottska villan, inklusive enklare frukost, kan bokas via Tickster (vill du boka både kurs och logi ska du alltså göra två köp).

Del i dubbelrum kostar 600:-/natt och enkelrum (begränsat antal) 800:-/natt.

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.