Kurs

Kurs på Strömsholm

Vi håller regelbundet kortkurser både för dig som vill rida på våra skolhästar och för dig med egen häst. Håll utkik här för våren och sommarens kurser inom ridning.
Dokument

Kunskapsintyg kortkurs

Ladda ner Format: pdf Storlek: 80.1 KB

Frågor och svar

Sista anmälningsdag är den 1 december 2017, finns platser kvar tas anmälningar emot även därefter. Anmälan och betalning sker via Tickster. Anmälan är bindande, se ”Anmälningsvillkor” nedan. ”Först till kvarn” tillämpas, om kursen är fulltecknad kan du välja att anmäla till en reservplats och betalar då inte vid anmälan. Vi hör av oss till dig vid ev. återbud. Efter sista anmälningsdag får du all praktisk information och kursbekräftelse via den mailadress du angivit i din anmälan.

Anmälan är bindande. Vid avbokning mer än 10 dagar innan kursstart uttages 25% av kursavgiften dock minst 500 kr i avbokningsavgift (inklusive 6% moms). Vid avbokning därefter erläggs hela kursavgiften om inte läkarintyg kan uppvisas. Om intyg uppvisas betalar deltagaren endast avbokningsavgiften.
Vi reserverar oss mot eventuella ändringar i kursupplägget samt att kursen kan ställas in vid för få anmälningar.

Ridskolan Strömsholm erbjuder en välutbildad hästbesättning av olika storlek, ålder, typ, temperament och karaktär. Kurserna vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA-nivå och kan rida olika hästar i balans och lämplig form. Du ska även vara trygg i att rida utomhus.

I kurser där hoppning ingår gäller följande förkunskapskrav:

För att du och våra hästar skall få en trevlig och lärorik upplevelse av våra hopplektioner bör du ha följande förkunskaper.

  • Du har hoppat regelbundet (lämpligen minst 2 gånger i månaden) under det sista året.
  • Du har erfarenhet av enklare serier, relaterade avstånd och har hoppat kortare banor på nivå 0,90m eller högre på träning eller annat tillfälle så som träningstävling eller tävling med hinder av olika typ och karaktär.
  • Du har erfarenhet att hoppa hästar av olika typ och temperament.
  • Du rider till hinder i ett anpassat tempo och kan följa hästen i språnget med god balans och god eftergift i lätt sits.

I alla kurser ingår ridning och teori enligt respektive kurs, häst – och anläggningsvård morgon, lunch, eftermiddag samt kvällsfodring. Du rider i grupper om max 6 ekipage/grupp. Du rider och sköter RS välutbildade skolhästar.

Det är viktigt att du fyller i och skickar in ett av instruktör/tränare underskrivet Kunskapsintyg för att vi ska kunna planera undervisningen på bästa sätt. Om du lämnat intyg tidigare behövs ett nytt intyg om du ska rida för en annan lärare eller om det var mer än ett år sedan du skickade in det förra intyget.
Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot ryttare som inte uppfyller kunskapskraven.

Mat och logi ingår inte i kurskostnaden. Rum på Thottska villan, inkl. enklare frukost, kan bokas via Tickster (vill du boka både kurs och logi ska du alltså göra 2 köp). Del i dubbelrum kostar 600:-/natt och enkelrum (begränsat antal) 800:-/natt.

Kontaktperson
Susanne Ring Kursadministratör
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.