Kurs

Påskkurs i dressyr, 7–8 april 2023

Varför inte lägga en dressyrkurs i påskägget till dig själv och ta chansen att finslipa dressyrridningen under påskhelgen?

Kursen är dressyrinriktad, fokus ligger på grundridning och genom varierade och ändamålsenliga övningar träning av sits, balans & inverkan i enlighet med utbildningsskalans steg. Kursen har 12 platser.

Lärare: Linn Riddarhierta (Hippolog & SRL 2)
Planerat innehåll:
Dag 1: Kursstart kl 09.00. Ridpass för- och eftermiddag. Teori/clinic på kvällen.
Dag 2: Ridpass för- och eftermiddag. Därefter kursavslutning ca kl 16.00.

Totalt 4 ridpass och en clinic/teori.

Kurskostnad: 4 450 kr. Mat och logi ingår inte i kurskostnaden.

Förkunskaper: Ridskolan Strömsholm erbjuder en välutbildad hästbesättning av olika storlek, ålder, typ, temperament och karaktär. Kurserna vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA nivå och kan rida olika typer av hästar i balans och lämplig form. Du ska även vara trygg i att rida utomhus på öppen yta.
Förklaring:
LB: Rider de flesta hästar i form och balans i samtliga gångarter.
LA: Rider hästen i stadig form och balans, dvs god inverkansridning. Säker i rörelser så som skänkelvikning och förvänd galopp.
MsvC: Rider hästen i samling och i lämplig form för ändamålet. Har ridit skolor.

Kunskapsintyg: I år har vi gjort en ny mall för kunskapsintyg, klicka här för att ladda ner det nya intyget. Det är viktigt att du fyller i och skickar in ett av ridlärare/tränare underskrivet kunskapsintyg inför den kurs du önskar gå, för att vi ska kunna planera undervisningen på bästa sätt. I år vill vi att samtliga kursdeltagare skickar in ett nytt och uppdaterat kunskapsintyg i samband med anmälan till lovisa.radberg@rsflyinge.se
Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot ryttare som inte uppfyller kunskapskraven.

Anmälan och villkor
Anmälan: Sista anmälningsdag är den 10 mars 2023, finns platser kvar tas anmälningar emot även därefter. Anmälan och betalning sker via Tickster. Anmälan är bindande, se ”Anmälningsvillkor” nedan. ”Först till kvarn” tillämpas, om kursen är fulltecknad kan du välja att anmäla till en reservplats och betalar då inte vid anmälan. Vi hör av oss till dig vid ev. återbud.
Efter sista anmälningsdag får du all praktisk information och kursbekräftelse via den mailadress du angivit i din anmälan.

Anmälningsvillkor: Anmälan är bindande. Vid avbokning mer än 10 vardagar innan kursstart uttages 25% av kursavgiften dock minst 500 kr i avbokningsavgift. Vid avbokning därefter erläggs hela kursavgiften om inte läkarintyg kan uppvisas. Om intyg uppvisas betalar deltagaren endast avbokningsavgiften.
Vi reserverar oss mot eventuella ändringar i kursupplägget samt att kurserna kan ställas in vid för få anmälningar. Om RS beslutar att ställa in en kurs återbetalas inbetald kursavgift oavkortat.

Mat och Logi: Ingår inte i kurskostnaden.
Tips på boende:
Thottska Villan, 0220-451 07, Boka boende – (stromsholm.com)
Mahognyvillan B&B, https://www.marketenteriet.se/bed-breakfast/
Strömsholms vandrarhem, http://www.stromsholmsvandrarhem.com/
Sängen på ängen, https://sangenpaangen.se/

Frågor: Välkommen att höra av dig om du har några frågor, telefon 0220-451 34 eller mejl lovisa.radberg@rsflyinge.se

Läs kursinbjudan som pdf här: Inbjudan påskkurs dressyr 7-8 april

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.