Kurs

Sommarkurser 2019

Det är dags att boka in sommarkurser på Ridskolan Strömsholm. Vi erbjuder välutbildade skolhästar och skickliga ridlärare i en miljö med alltifrån moderna ridhus och utebanor till vackra historiska byggnader och platser. Välkommen till oss i sommar!

Kurserna vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA-nivå, se respektive kurs.

I kurserna ingår ridning och teori enligt respektive kurs nedan, häst- och anläggningsvård morgon, lunch och eftermiddag.

Du rider i grupper om max 6 ekipage/grupp. Du rider och sköter RS välutbildade skolhästar och/eller i ett par kurser din egen häst.

Logi i något av våra elevboenden kan bokas för den som önskar.

Augustikurser I-III

Augustikursernas syfte är att ge dig som deltagare en ridupplevelse i Strömsholms fantastiska miljö samtidigt som vi ger våra skolhästar en bra igångsättning inför läsårets kursstart. Tempot är därför lugnare än i våra traditionella sommarkurser. Kursens innehåll är grundridning i våra vackra miljöer, omväxlande i ridhus, på utebanor, i natur och vår naturbana.

Planerat innehåll:
Dag 1: Kursstart runt lunch, ett ridpass på eftermiddagen.
Dag 2-4: 2 ridpass/dag.
Dag 5: 1 ridpass på förmiddagen, kursavslutning ca kl 13.

Totalt 8 ridpass. Teori/clinic någon av dagarna.

Kurskostnad: 3 300 kr. Kostnad för ev. logi tillkommer, se nedan.

Augustikurs I, Marianne Esseen Söderberg och Daniel Svensson, 29 juli – 2 aug

Se information ovan.

12 platser.

Förkunskaper: Ryttare på lägst LA-nivå

Finns ett fåtal platser kvar. Bokning av plats/logi görs till info@stromsholm.com

Augustikurs II, Zara Tyrstam och Sara Åkerlund, 5 – 9 augusti

Se information ovan.

6 platser.

Förkunskaper: Ryttare på lägst LB-nivå

FULLBOKAD

Augustikurs III, Emma Wretefelt och Kati Ojala, 12 – 16 augusti

Se information ovan.

6 platser.

Förkunskaper: Ryttare på lägst LB-nivå

FULLBOKAD

Om våra ridlärare:

Agneta Aronsson – är diplomerad ridlärare SRL III, B-tränare i dressyr, dressyrdomare med lång erfarenhet samt landslagstränare för ryttare med funktionshinder. Agneta arbetar som lärare i dressyr, undervisningsmetodik och hästkunskap framför allt på ridsportgymnasiet och med Hästsportens folkhögskolas ridlärarutbildningar.

Marianne Esseen Söderberg – är huvudlärare i dressyr och undervisar framförallt på hippologutbildningen, ridlärarutbildningen SRL II och III samt arbetar med Unghästutbildning. Hon har erfarenhet på Grand Prix-nivå.

Camilla Nyblom – är hippolog och examinerad ridlärare SRL II. Camilla arbetar på RS som ridlärare på ridsportgymnasiet, hippologprogrammet och med hästutbildning och tävlar dressyr på hög nivå.

Kati Ojala – är hippolog och examinerad ridlärare SRL III. Kati arbetar som hopplärare på Strömsholms Ridsportgymnasium och tränar och tävlar aktivt i såväl hoppning som dressyr och fälttävlan.

Åsa Steninger – är diplomerad ridlärare SRL III och har många års erfarenhet som ridlärare, tränare och ridskolechef. Åsa arbetar som lärare på Strömsholm i undervisningsmetodik, hoppning och unghästutbildning inom hippologprogrammet, SvRF:s ridlärarkurser och ridsportgymnasiet.

Daniel Svensson – är diplomerad ridlärare SRL III och A-tränare i hoppning, arbetar som huvudlärare i hoppning på Ridskolan Strömsholm och tävlar svår klass.

Zara Tyrstam – är hippolog, diplomerad ridlärare SRL II och utbildad naturbrukslärare. Hon tävlar aktivt i fälttävlan. Undervisar i ridning på ridsportgymnasiet och yrkesämnen samt på folkhögskolans distanskurser i hästkunskap.

Emma Wretefelt – är C-tränare i hoppning och legitimerad gymnasielärare i ämnena ridning och hästkunskap och undervisar på ridsportgymnasiet. Emma har tidigare drivit egen verksamhet hemma på gården med unghästutbildning och hopphästar.

Sara Åkerlund – är diplomerad ridlärare SRL II, diplomerad C-tränare i dressyr och har tävlat upp till svår klass i dressyr. Sara driver eget företag med utbildning av hästar och ryttare och arbetar på Strömsholm med hästskötarkurser och i stallet.

Dokument

Kunskapsintyg kortkurs

Ladda ner Format: pdf Storlek: 80.1 KB

Frågor och svar

Sista anmälningsdag är den 10 maj 2019, finns platser kvar tas anmälningar emot även därefter. Anmälan och betalning sker via Tickster. Anmälan är bindande, se ”Anmälningsvillkor” nedan.

”Först till kvarn” tillämpas, om kursen är fulltecknad kan du välja att anmäla till en reservplats och betalar då inte vid anmälan. Vi hör av oss till dig vid ev. återbud.

Efter sista anmälningsdag får du all praktisk information och kursbekräftelse via den mailadress du angivit i din anmälan.

Anmälan är bindande.

Vid avbokning mer än 10 vardagar innan kursstart uttages 25 procent av kursavgiften (dock minst 500 kr) i avbokningsavgift.

Vid avbokning därefter erläggs hela kursavgiften om inte läkarintyg (eller i kurs med egen häst, veterinärintyg) kan uppvisas. Om intyg uppvisas betalar deltagaren endast avbokningsavgiften.

Vi reserverar oss mot eventuella ändringar i kursupplägget samt att kurserna kan ställas in vid för få anmälningar.

Ridskolan Strömsholm erbjuder en välutbildad hästbesättning av olika storlek, ålder, typ, temperament och karaktär. Kurserna vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA-nivå och kan rida olika hästar i balans och lämplig form. Du ska även vara trygg i att rida utomhus.

Det är viktigt att du fyller i och skickar in ett av instruktör/tränare underskrivet Kunskapsintyg för att vi ska kunna planera undervisningen på bästa sätt. Om du lämnat intyg tidigare behövs ett nytt intyg om du ska rida för en annan lärare eller om det var mer än ett år sedan du skickade in det förra intyget.

Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot ryttare som inte uppfyller kunskapskraven.

Logi ingår inte i kurskostnaden, men kan bokas via Tickster (vill du boka både kurs och logi ska du alltså göra 2 köp).

Du får då bo i något av våra elevboenden i enkelrum med egen dusch/toalett och gemensamt kök och TV-rum. Egna lakan och handdukar medtages.

Måltider ingår inte i kurskostnaden. I det gemensamma köket finns möjlighet att förvara och laga eller värma mat, dessutom finns flera matserveringar på området.

Logikostnad: 630 kr/natt.

Uppstallning bokas via vår webbplats.

Kostnad: 500 kr/dygn.

Ange vilken kurs du deltar i.

Kontaktperson
Susanne Ring Kursadministratör Hästsportens Folkhögskola
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.