Kurs

Sommarkurser 2023

Nu kan vi äntligen presentera årets sommarkurser. Ridskolan Strömsholm erbjuder en unik mix av välutbildade hästar och skickliga ridlärare i miljöer från moderna ridhus och utebanor till vackra historiska byggnader och platser.

Du rider och sköter RS välutbildade skolhästar. I kurserna ingår ridning och teori enligt respektive kurs nedan samt häst- och anläggningsvård i grupp på morgon och eftermiddag. Du rider i grupper om max 6 ekipage/grupp

I år ser vår utbildningsverksamhet lite annorlunda ut med ett nytt upplägg för ridlärarutbildningarna, därför kan vi inte erbjuda lika många kurser som tidigare somrar.

Anmälan och betalning

Anmälan och betalning sker via Tickster. Läs mer om anmälan, villkor och förkunskapskrav under ”Frågor och svar” nedan innan du gör din anmälan.

7-11 juni: Kombikurs hippolog/ridlärare för Marianne Essen Söderberg & Åsa Steninger

Kursen är fullbokad men du kan anmäla dig till reservlistan.

Inspirations/fördjupningskurs som framför allt ger personlig färdighetsträning men även teori, tips på lektionsupplägg och övningar att använda i ridskoleverksamheten. Möjlighet att ta med egen häst i hoppning eller dressyr finns, detta ska meddelas i samband med anmälan via mejl till lovisa.radberg@rsflyinge.se. Kombinerar ridning i dressyr, markarbete och hoppning. Fokus ligger på träning av sits, balans & inverkan genom varierade och ändamålsenliga övningar. Ridningen sker omväxlande i ridhus, på utebanor och i naturen, till exempel på något av våra stora gräsområden vid slottet.

Kursen har 6 platser.

Planerat innehåll:
Dag 1: Kursstart runt lunch, 1 ridpass på eftermiddagen.
Dag 2–4: 2 ridpass/dag.
Dag 5: 1 ridpass på förmiddagen, kursavslutning ca kl 13.

Totalt 8 ridpass. Clinic/teori någon av dagarna.

Förkunskaper: Hippolog eller ridlärare, alternativt studera i pågående hippolog/ridlärarutbildning och rida på lägst LA-nivå i dressyr och 1-1.10 m hoppning.

Kurskostnad: 7 500 kr. Kostnad för ev. logi tillkommer, se nedan. Inget boende på RS tillgängligt under denna kurs. Förslag på andra boenden i närheten: Strömsholms vandrarhem och Markans B&B.

28 juli - 1 augusti: Igångsättningskurs dressyr för Mimmi Lindström och Linn Riddarhierta

Syftar till att ge dig som deltagare en ridupplevelse i Strömsholms fantastiska miljö samtidigt som vi ger våra skolhästar en bra igångsättning inför läsårets kursstart. Tempot är därför lugnare än i våra traditionella sommarkurser. Fokus ligger på grundridning och genom varierade och ändamålsenliga övningar träning av sits, balans & inverkan i enlighet med utbildningsskalans steg.
Ridningen sker i våra vackra miljöer, omväxlande på utebanor, i naturen och i ridhus. Även kurspass med sitsanalys på vår ridsimulator kan ingå.

Kursen har 12 platser

Förkunskaper: Ryttare på LB-LA-nivå

Planerat innehåll:
Dag 1: Kursstart runt lunch, ett ridpass på eftermiddagen.
Dag 2–4: 2 ridpass/dag.
Dag 5: 1 ridpass på förmiddagen, kursavslutning ca kl 13.
Totalt 8 ridpass. Clinic/teori någon av dagarna.

Kurskostnad: 5 500 kr. Kostnad för ev. logi tillkommer, se nedan.

31 juli - 4 augusti: Igångsättningskurs kombi för Åsa Steninger och Pia Lusth

Kursen är fullbokad men du kan anmäla dig till reservlistan.

Syftar till att ge dig som deltagare en ridupplevelse i Strömsholms fantastiska miljö samtidigt som vi ger våra skolhästar en bra igångsättning inför läsårets kursstart. Tempot är därför lugnare än i våra traditionella sommarkurser. Fokus ligger på träning av sits, balans & inverkan genom varierade och ändamålsenliga övningar i dressyr och markarbete. Ridningen sker i våra vackra miljöer, omväxlande på utebanor, i naturen och i ridhus. Även kurspass med sitsanalys på vår ridsimulator kan ingå.

Förkunskaper: Ryttare på LB-LA-nivå

Planerat innehåll:
Dag 1: Kursstart runt lunch, ett ridpass på eftermiddagen.
Dag 2-4: 2 ridpass/dag.
Dag 5: 1 ridpass på förmiddagen, kursavslutning ca kl 13.
Totalt 8 ridpass. Teori/clinic någon av dagarna.

Kurskostnad: 5 500 kr. Kostnad för ev. logi tillkommer, se nedan.

Om våra ridlärare

Marianne Esseen Söderberg – är huvudlärare i dressyr och undervisar framför allt på Häst-sportens folkhögskolas ridlärarutbildningar SRL II och III samt arbetar med unghästutbildning, Marianne har erfarenhet på Grand Prix-nivå.

Åsa Steninger – är diplomerad Svensk Ridlärare III och har många års erfarenhet som ridlärare, tränare och ridskolechef. Åsa arbetar som lärare på Strömsholm i undervisningsmetodik, hoppning och unghästutbildning främst på Hästsportens folkhögskolas ridlärarutbildningar och på ridsportgymnasiet.

Pia Lusth – är diplomerad Svensk Ridlärare III och C-tränare i dressyr samt har många års erfarenhet som ridlärare och ridskolechef. Pia undervisar på Hippologprogrammet och har utbildat hästar och tävlat upp till svår klass i dressyr.

Mimmi Lindström – är diplomerad Svensk Ridlärare III och diplomerad unghästutbildare. Mimmi har utbildat hästar upp till Intermediere I dressyr, 130 hoppning och H100 fälttävlan.

Linn Riddarhierta – är utbildad hippolog och Svensk Ridlärare II. Linn jobbar som projektledare på DressagePower AB, samt har privatlektioner inom främst tömkörning och dressyr.

Kunskapsintyg

Kunskapsintyg kortkurs

Ladda ner Format: pdf Storlek: 133.3 KB

Frågor och svar

Sista anmälningsdag är den 1 maj 2023, finns platser kvar tas anmälningar emot även därefter.
Anmälan och betalning sker via Tickster. Anmälan är bindande, se ”Anmälningsvillkor” nedan.
”Först till kvarn” tillämpas. Om kursen är fulltecknad kan du välja att anmäla till en reservplats och betalar då inte vid anmälan.

Vi hör av oss till dig vid ev. återbud.

Efter sista anmälningsdag får du all praktisk information och kursbekräftelse via den mailadress du angivit i din anmälan.

Anmälan är bindande.
Vid avbokning mer än 10 vardagar innan kursstart uttages 25% av kursavgiften, dock minst 500 kr, i avbokningsavgift.
Vid avbokning därefter erläggs hela kursavgiften om inte läkarintyg kan uppvisas. Om intyg uppvisas betalar deltagaren endast avbokningsavgiften.

Vi reserverar oss mot eventuella ändringar i kursupplägget samt att kurserna kan ställas in vid för få anmälningar.

Om RS beslutar att ställa in en kurs återbetalas inbetald kursavgift oavkortat.

Ridskolan Strömsholm erbjuder en välutbildad hästbesättning av olika storlek, ålder, typ, temperament och karaktär. Observera att våra hästar rids till vardags av elever och studenter som genomför en professionell utbildning inom ridning. Det gör att våra hästar kräver en viss förkunskap och balans samt inverkan av dig som ryttare.

Kurserna vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA-nivå (se krav för respektive kurs) och kan rida olika hästar i balans och lämplig form.

Du ska även vara trygg i att rida utomhus på öppen yta.

Förklaring:
LB: Rider de flesta hästar i form och balans i samtliga gångarter.
LA: Rider hästen i stadig form och balans, dvs god inverkansridning. Säker i rörelser så som skänkelvikning och förvänd galopp.
MsvC: Rider hästen i samling och i lämplig form för ändamålet. Har ridit skolor.

I år har vi gjort en ny mall för kunskapsintyg. Det är viktigt att du fyller i och skickar in ett av instruktör/tränare underskrivet Kunskapsintyg för att vi ska kunna planera undervisningen på bästa sätt. I år vill vi att samtliga kursdeltagare skickar in ett nytt och uppdaterat kunskapsintyg i samband med anmälan till lovisa.radberg@rsflyinge.se

Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot ryttare som inte uppfyller kunskapskraven.

Logi ingår inte i kurskostnaden, men kan bokas via Tickster (vill du boka både kurs och logi ska du alltså göra 2 köp).

Du får då bo i något av våra elevboenden i enkelrum med egen dusch/toalett och gemensamt kök och TV-rum. Egna lakan och handdukar medtages.

Måltider ingår inte i kurskostnaden. I det gemensamma köket finns möjlighet att förvara och laga eller värma mat, dessutom finns flera matserveringar på området.

Logikostnad: 680 kr/natt.

Under perioden 7-11 juni finns inget boende på RS tillgängligt. Förslag på andra boenden i närheten: Strömsholms vandrarhem och Markans B&B.

Ingår i kursen och innebär hästskötsel, stallskötsel och övrig anläggningsvård för samtliga hästar som deltar i kursen (även reservhästar) under ledning av stallansvarig. HAV genomförs på morgon och eftermiddag i grupp och passen brukar delas upp inom gruppen vilket betyder att du inte behöver medverka på alla HAV-pass. Exempel på uppgifter kan vara fodring, mockning, hagutsläpp. Kursdeltagare ansvarar för skötseln av de hästar den rider och tillhörande utrustning.

Klicka här för att se ett exempel på hur kursdagarna kan se ut.

Kontaktperson
Lovisa Rådberg Traineelärare och kortkursansvarig
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.