FAQ

Sista anmälningsdag är den 19 november 2023, finns platser kvar tas anmälningar emot även därefter.  Anmälan och betalning sker via Tickster. Anmälan är bindande, se ”Anmälningsvillkor” nedan. ”Först till kvarn” tillämpas, om kursen är fulltecknad kan du välja att anmäla till en reservplats och betalar då inte vid anmälan. Vi hör av oss till dig vid ev. återbud.

Efter sista anmälningsdag får du all praktisk information och kursbekräftelse via den mailadress du angivit i din anmälan.

Anmälan är bindande.
Vid avbokning mer än 10 vardagar innan kursstart uttages 25% av kursavgiften, dock minst 500 kr, i avbokningsavgift.
Vid avbokning därefter erläggs hela kursavgiften om inte läkarintyg kan uppvisas. Om intyg uppvisas betalar deltagaren endast avbokningsavgiften.

Vi reserverar oss mot eventuella ändringar i kursupplägget samt att kurserna kan ställas in vid för få anmälningar.

Om RS beslutar att ställa in en kurs återbetalas inbetald kursavgift oavkortat.

Ridskolan Strömsholm erbjuder en välutbildad hästbesättning av olika storlek, ålder, typ, temperament och karaktär. Observera att våra hästar rids till vardags av elever och studenter som genomför en professionell utbildning inom ridning. Det gör att våra hästar kräver en viss förkunskap och balans samt inverkan av dig som ryttare.

Kurserna vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på RS eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA-nivå (se krav för respektive kurs) och kan rida olika hästar i balans och lämplig form.

Du ska även vara trygg i att rida utomhus på öppen yta.

Förklaring:
LB: Rider de flesta hästar i form och balans i samtliga gångarter.
LA: Rider hästen i stadig form och balans, dvs god inverkansridning. Säker i rörelser så som skänkelvikning och förvänd galopp.
MsvC: Rider hästen i samling och i lämplig form för ändamålet. Har ridit skolor.

I år har vi gjort en ny mall för kunskapsintyg. Det är viktigt att du fyller i och skickar in ett av instruktör/tränare underskrivet Kunskapsintyg för att vi ska kunna planera undervisningen på bästa sätt. I år vill vi att samtliga kursdeltagare skickar in ett nytt och uppdaterat kunskapsintyg i samband med anmälan till lovisa.radberg@rsflyinge.se

Har du redan skickat in ett intyg under 2023 behöver du inte skicka in ett nytt.

Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot ryttare som inte uppfyller kunskapskraven.

Mat och logi ingår inte i kurskostnaden. Rum på Thottska villan, inkl. enklare frukost, kan bokas via Tickster (vill du boka både kurs och logi ska du alltså göra 2 köp). Del i dubbelrum kostar 700:-/natt och enkelrum (begränsat antal) 880:-/natt.

I boendet finns möjlighet att värma mat i micro, dessutom finns flera matserveringar på området.

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.