Miljö

Många skryter om miljöcertifierade evenemang. Vi är stolt miljöcertifierade varje dag. Sedan oktober 2002 är vi på Ridskolan Strömsholm miljöcertifierade enligt ISO 14001. Att bedriva ett systematiskt arbete för hållbar utveckling över tid är en självklarhet för oss. Aktiviteterna i miljöarbetet är flera, här delar vi med oss av några.

Vi sopsorterar på våra internatboenden, i stallar, ridhus, kontorslokaler, konferenslokaler och i alla övriga byggnader på Ridskolan Strömsholm.

Det innebär även att våra medarbetare och elever får utbildning och information i att kunna utföra ett aktivt och synligt miljöarbete. Alla kemikalier som används i både häst- och människosyfte har ett säkerhetsdatablad kopplat till varje produkt, det innebär allt ifrån diskmedel till jodopax.

Vi försöker alltid att välja de lokalproducerade alternativen vid olika leveranser, både när det gäller mat till människor och foder till våra hästar. Allt detta för att bidra till en hållbar utveckling på naturens villkor.

Enligt standarden ISO 14001 måste en miljöhandbok upprättas. Miljöhandboken fungerar som ett rörligt dokument där en rad olika dokument sammanställs och utgör grund till vårt miljöledningssystem. Syftet med miljöhandboken är att förklara hur miljöarbetet ska fungera.

Ladda ner vår miljöpolicy

Miljöpolicy 2020

4.2 Miljöpolicy

Ladda ner Format: pdf Storlek: 52.2 KB

Miljöredovisning 2019

Miljöredovisning 2019

Här hittar du hur Ridskolan Strömsholm har arbetat med miljöfrågorna under 2019.

Ladda ner Format: pdf Storlek: 28.7 KB

Kontaktperson
Linda Kjellberg Agr.Doktor. Huvudlärare i hästkunskap. Miljösamordnare. FoU.
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.