Serviceinriktad värd/värdinna sökes till Ridskolan Strömsholm

Brinner du för god service, är lösningsorienterad och trivs med att ha varierade arbetsuppgifter? Då har vi något för dig.
För en heltidstjänst fördelad på 50% Knytpunkten och 50 % Thottska Villan söker vi dig som är företagsam, lösningsfokuserad och flexibel. Du trivs med att ha många bollar i luften och att ha en omväxlande arbetsvardag.

Till Knytpunkten och Thottska Villan kommer såväl turister och affärssällskap som våra elever och studenter samt samarbetspartners. Vi bemöter alla med god service och gör vårt yttersta för att uppfylla deras många och varierade önskemål. Det ger en skiftande arbetsvardag, som vi ser är något du trivs med.

De praktiska arbetsuppgifterna är mycket varierade och kräver god fysik och innefattar rumsstädning, ommöblering konferensrum etc.

  • Städning
  • Frukost-och lunchservering
  • Dukning
  • Möblering utifrån beställarens önskemål
  • Konferens-värd/värdinna
  • Receptionsbemanning
  • Administration och bokning

Om Knytpunkten
Knytpunkten är en naturlig mötesplats på Ridskolan Strömsholm. Här börjar många av våra externa gäster; nyfikna besökare, konferens- och boendegäster sitt besök på Strömsholm. Knytpunktens konferens har plats för 240 personer och är även Ridskolan Strömsholms elevcentrum.

Hallstahammars kommuns turistinformation finns också här.

Thottska Villan
1770-talsvillan, Thottska Villan, ligger vackert belägen på Strömsholmsåsens högsta punkt. Thottska Villan är Ridskolan Strömsholms Guest House och en plats där såväl boende- som konferensgästerna kan känna sig som hemma. Thottska Villan drivs tillsammans med Svenska Ridsportförbundet.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har körkort.
Tidigare vana från Café/restaurang branschen och/alt hotell/konferens branschen är en fördel.

 För oss är känslan för god service särskilt viktig. Beskriv särskilt i ditt personliga brev vad god service är för dig. Bifoga CV och Personligt brev i din ansökan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning, tillträde omgående.

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan redan idag!
Dock senast den 10 november.
Maila din ansökan till: ansokan@stromsholm.com

För frågor om tjänsten, kontakta:
Hanna Mattsson, koordinator Knytpunkten och Thottska Villan.

Kontaktperson
Hanna Mattsson Koordinator Knytpunkten, Thottska Villan
Unghästutbildare och Ridlärare/Dressyrtränare sökes till Ridskolan Strömsholm

Brinner du för utbildning av den unga hästen, undervisning på hög nivå och dressyr? Då har vi tjänsten för dig.

För en tjänst på 50% söker Ridskolan Strömsholm dig som är skicklig ridlärare /dressyrtränare, unghästutbildare och dressyrryttare.

Vi på Ridskolan Strömsholm befinner oss i en spännande utvecklingsfas där vi nu satsar på att utöka vår verksamhet. Hippologprogrammet är ett treårigt kandidatprogram med Sveriges Lantbruksuniversitet som huvudman. Utbildningen med inriktning Ridhäst bedrivs på riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm och från och med höstterminen 2017 kommer vi på RS att erbjuda båda inriktningarna; ridlärare och hästutbildare.

Vi söker dig som har stor erfarenhet av att utbilda unghästar samt är en erfaren ridlärare eller tränare med inriktning mot dressyr. Du har god vana av undervisning på hög nivå.

Vi ser att du är utbildad unghästutbildare alternativt har en stor, välmeriterad erfarenhet av unghästutbildning. Det är starkt meriterande att du är utbildad ridlärare II, hippolog alternativt  B-tränare i dressyr.

Vi ser även att du har en bred ämneskompetens och dynamisk pedagogisk förmåga. Du är engagerad, initiativrik och lösningsfokuserad samt har förmåga att genom inspirerande undervisning medverka till att studenterna når sina mål. Du vill bidra till hela verksamhetens  funktion och utveckling och trivs med att arbeta i team.

Som person är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och att hålla uppsatta tidsramar. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. För oss är din personlighet viktig och att du och har en ”can-do-attitude”.

Om tjänsten
Tjänsten innebär att du undervisar inom ditt ämne/dina ämnen på Hippologprogrammet samt på Folkhögskolan men också utvecklar undervisningen på skolan tillsammans med övriga lärare. Vi erbjuder dig som lärare på RS en spännande och utvecklande miljö tillsammans med studiemotiverade studenter och engagerade kollegor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på halvtid med 6 månaders provanställning.

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan redan idag!
Maila din ansökan till: linda.nordwall@stromsholm.com senast den 25 oktober.

Tillträde 2 januari 2018

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Nordwall, studierektor Hippologprogrammet Ridskolan Strömsholm

Kontaktperson
Ridskolan Strömsholm söker vikarierande utbildningsledare/lärare

Vi söker nu en utbildningsledare som skall samordna de utbildningar som Ridskolan Strömsholm ger inom Hästsportens Folkhögskola, på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet. I uppdraget ingår även kursledning och undervisning, framför allt inom pedagogik på ridlärarutbildningarna. Även undervisning i hästkunskap och ridning kan förekomma.

Ridskolan Strömsholm utför ett flertal utbildningar inom Hästsportens Folkhögskola. Bland dem finns ridlärarutbildningar ( Svensk Ridlärare I-III), utbildning till terapeuter inom hästunderstödda insatser och till hästskötare. Här finns utbildningar i pedagogik och i ridskoleverksamhet på olika nivåer samt kortkurser och vidareutbildningar inom ovanstående områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som utbildningsledare:
Ansvara för att utbildningarna genomförs med hög kvalitet och i enlighet med uppdrag, utbildningsplan, styrdokument, Ridskolan Strömsholms affärsplan och branschens behov. Leda och stödja lärarna i det pedagogiska arbetet i vardagen likväl som med planering, utvecklingsarbete och kvalitetsarbete. Budgetansvar ingår. Samverkan sker regelbundet med rektor på Hästsportens Folkhögskola, med Svenska Ridsportförbundet samt med övriga utbildningsledare på Ridskolan Strömsholm. Som stöd finns en kursadministratör som sköter normalt förekommande administration som elevlistor, antagning, betyg etc.

I lärarrollen ingår ansvar för planering, undervisning, utvärdering, uppföljning och utveckling av den egna undervisningen liksom samverkan med övriga lärare inom utbildningarna/kurserna.

Tjänsten är i grunden 60%, men kan ev. utökas med mer undervisning inom hästkunskap och/ eller samordning av verksamhetsförlagd utbildning. Beroende på kompetens kan även ridundervisning vara aktuellt för utökning av tjänst.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har adekvat pedagogisk och akademisk utbildning. Du skall vara utbildad Ridlärare(III), gärna Hippolog och/eller lärarutbildad och ha erfarenhet från ridskola. Det är en stor fördel om du har lett utbildning och personal.  Mycket god social, administrativ och kommunikativ förmåga är ett krav liksom mycket goda ledaregenskaper. Du gillar att arbeta i en flexibel organisation under ständig utveckling.  Du arbetar självständigt med stor frihet under ansvar, samtidigt som du är en god lagspelare. Du är en ambitiös, utvecklingsinriktad och ansvarsfull ledare som drivs av att coacha såväl elever som pedagoger med stort intresse för hästar. Du vill ge eleverna en oförglömlig studietid och den allra bästa förberedelse för att arbeta inom hästnäringen. Rektorsutbildning är meriterande, stort intresse för hästar och ridsport en självklarhet. Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete.

Tjänsten är ett vikariat under tiden 6/11-17 till 30/12 2018.
Start: enligt överenskommelse, dock senast 6/11 2017.
Sista ansökningstid är 15 oktober.

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan!
Urval och rekryteringsprocess sker löpande, så välkommen in med din ansökan redan idag.

Frågor besvaras gärna av utbildningschef Becky Evensen.
Maila din ansökan till Becky Evensen, kontaktuppgifter nedan.

.

Kontaktperson
VILKA ÄR VI?

”Ridskolan Strömsholm – Vi utvecklar kunskap, hästar och människor”

Ridskolan Strömsholm är, i likhet med Flyinge och Wången, en av Hästnäringens Riksanläggningar. Riksanläggningarna har det gemensamma uppdraget att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för näringens och branschens fortsatta utveckling.

Ridskolan Strömsholm är Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning. Här finns olika skolformer som Ridsportgymnasium, Hästsportens Folkhögskola, Yrkeshögskola och Universitet (SLU). Spetskompetens inom hoppning, dressyr och hovslageri är viktiga, liksom inom pedagogik, hästhållning, anläggningsdrift, ledarskap och forskning.

Ridskolan Strömsholm är belägen i Hallstahammars kommun, rimligt nära Västerås, Köping och Eskilstuna.

Kontaktperson
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.