Strömsholmsdagarna 2024

Den 6-9 juni 2024 är det dags för den 106:e upplagan av Strömsholmsdagarna. Ett evenemang som innehåller mycket mer än bara högklassig sport i de tre OS-disciplinerna. I år är det under rådande omständigheter inte tillåtet med publik men alla kommer att kunna följa oss via webben på http://www.equisport.tv .

VÅR SPORT – RIDSPORTEN

Vardagen på riksanläggningen Ridskolan Strömsholm andas ridsport. Verksamhetens tre fokusområden är utbildning, sport och forskning, som alla bygger på ett brinnande intresse för ridsportens värden. Som Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning hålls här ofta träningar, träffar och mönstringar för ridsportlandslagen. Bland våra medarbetare hittar vi också flertalet sportsliga ledare inom ridsporten. Dressyrungdomarnas landslagledare, Marianne Esseen Söderberg och paradressyrlandslagets förbundskapten, Agneta Aronsson för att nämna några.

Stallmästare – en historisk roll med framtidsvisioner

Ansvarig för den sportsliga verksamheten på Ridskolan Strömsholm och Flyinge är Stallmästare Jens Fredricson. Med egen sportsatsning och ett kvalitetsansvar för verksamheten bidrar Jens tillsammans med sina kollegor till att utveckla Ridskolan Strömsholm som ett utvecklingscentrum för svensk ridsport. I nära samarbete med Strömsholms Ridsportförening genomförs flertalet sportsliga evenemang på Ridskolan Strömsholm.

Strömsholms Ridsportförening

En stor del av sportverksamheten på Ridskolan Strömsholm sker genom Strömsholms Ridsportförening. Föreningen är en av landets absolut äldsta och drivs av ideellt engagerade eldsjälar. I föreningen arrangeras flertalet tävlingar på Strömsholm. Inte minst Strömsholmsdagarna och Vårdressyren.

Ryttarutveckling

Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet arbetar vi med Ryttarutveckling nivå 3. Ett utvecklingsprogram för talangfulla ryttare som vill utvecklas och lära mer. En skicklig ryttare är fantastisk på att rida och har även kunskap om hur man tränar sin häst hållbart, matchar den rätt och presterar på topp när det verkligen gäller. I Ryttarutveckling nivå 3 får ryttarna kunskap och insikt i allt som hör en sportsatsning till. Strömsholmslärarna, Jens Fredricson, Louise ”Lussan” Nathhorst och Jan Jönsson ingår alla i teamet runt ryttarna. På olika sätt är våra lärare också engagerade i Ryttarutveckling nivå 4; ATG Hopp & Talang.

Nyheter
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.