En av tre riksanläggningar

Ridskolan Strömsholm är Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning. Här ges bland annat utbildningar för ridlärare, Hippologer, hovslagare, hästskötare, talangfulla och elitsatsande ryttare på flera nivåer. Att våra medarbetare har spetskompetens inom hoppning, dressyr, hovslageri, pedagogik, hästhållning, anläggningsdrift, hästkunskap och forskning är för oss självklara.

Ridskolan Strömsholm är tillsammans med Flyinge och Wången en av Hästnäringens Riksanläggningar. Tillsammans har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.

Vår anläggning

På Ridskolan Strömsholm finns möjlighet att utbilda hästar i såväl ridhus, som på uteridbanor och i skog och mark. Den vackra miljön på och runt om Strömsholmsområdet ger goda förutsättningar för oss att träna och utbilda våra hästar i en varierad miljö och på så sätt hålla välmående, välutbildade och hållbara hästar.

Fastigheterna på Ridskolan Strömsholm ägs av Statens Fastighetsverk, STUTAB och Ridskolan Strömsholm. Statens Fastighetsverk sköter grönområden och håller området i uppvisningsskick tillsammans med våra anläggningsskötare, Kenneth och Stefan.

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.