En av tre riksanläggningar

Swedish Equestrian Centers of Excellence

Ridskolan har en lång tradition och historia som går tillbaka till Gustav Vasas tid.

Ridskolan Strömsholm är idag en av Sveriges främsta utbildningsanläggningar inom hästnäringen. Här ges bland annat utbildningar för ridlärare, Hippologer, hovslagare, hästskötare, talangfulla och elitsatsande ryttare på flera nivåer. Att våra medarbetare har spetskompetens inom hoppning, dressyr, fälttävlan, hovslageri, pedagogik, hästhållning, anläggningsdrift, hästkunskap och forskning är för oss självklara.

Hos oss utvecklas Kunskap, Hästar och Människor.

Ridskolan Strömsholm är tillsammans med Flyinge och Wången en av Hästnäringens tre Riksanläggningar. Tillsammans har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.

HÄSTVÄLFÄRDSPOLICY

Hästvälfärdspolicy

Ladda ner Format: pdf Storlek: 72.6 KB

Vår anläggning

På Ridskolan Strömsholm finns möjlighet att utbilda hästar i såväl ridhus, som på uteridbanor och i skog och mark. Den vackra miljön på och runt om Strömsholmsområdet ger goda förutsättningar för oss att träna och utbilda våra hästar i en varierad miljö och på så sätt hålla välmående, välutbildade och hållbara hästar.

Fastigheterna på Ridskolan Strömsholm ägs av Statens Fastighetsverk, STUTAB och Ridskolan Strömsholm. Statens Fastighetsverk sköter grönområden och håller området i uppvisningsskick tillsammans med våra anläggningsskötare.

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.