RÅDGIVANDE BEDÖMNING FÖR UNGA HINGSTAR DEN 7 DECEMBER

Den rådgivande bedömningen för unga hingstar på Strömsholm som flyttats från sitt ursprungsdatum i november till den 7 december är, utifrån att det inte händer något nytt ytterligare i negativ riktning, planerad att genomföras. Det kommer att vara tydliga riktlinjer och ett stort mått av försiktighet för att följa de rekommendationer som i dagsläget råder.
Foto: Roland Thunholm

Ridskolan Strömsholm och Flyinge har pga. den ökande smittspridningen av covid-19 valt att de senaste veckorna begränsa sina verksamheter. Under flertalet år har SWB förlagt rådgivande bedömning på RS anläggning och det kan genomföras även i år utan att ge avkall på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Region Västmanlands skärpta restriktioner. Ridsportgymnasiets elever har tidigare år varit delaktiga som funktionärer men i år blir det ett annat upplägg.

  • Bedömningen är stängd för alla utomstående och genomförs utan publik. Bedömningen är endast öppen för en gymnasieklass som på läktaren i utbildningssyfte kan följa bedömningen.
  • Hästägare och medhjälpare har endast tillträde till Röda Ridhusets parkeringsplats och manege med tillhörande ryttargång. RS anläggning är för övrigt stängd för alla utom RS personal och personer som genomför RS utbildningar.
  • Hästägare ska inte ankomma tidigare än vad som är nödvändigt, med
    utgångspunkt att minimera vistelsen på bedömningsplatsen. Hästägare och medhjälpare ska skyndsamt lämna anläggningen efter avslutad visning. Det innebär att varje häst med visare och medhjälpare totalt endast behöver uppehålla sig ca 1-1,5 timme på plats.
  • Max 3 personer/häst i manegen under hela visningen.
  • Visningen ska självständigt kunna genomföras endast med egna medhjälpare.

Stort lycka till med visningarna önskar vi alla hingstägare!

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.