En 100-åring med något för alla

1917 bildades under Chefens ledning Strömsholms Sportförening av officierarna på Strömsholm. Det för att kunna genomföra en ridsportävling för att uppmärksamma Ridskolans 50-års jubileum. Därmed startade de också traditionen att som avslutning på ”Långa kursen” anordna och deltaga i vårtävlingarna, numera Strömsholmsdagarna.

Vid nedläggandet av Arméns Rid och Körskola på Strömsholm 1968 togs beslutet att bilda en stiftelse som fick namnet; Stiftelsen Strömsholms Sportförening med ansvar att förvalta officerkårens tillhörigheter. Stiftelsen ombildades 1988 till nuvarande Strömsholms Ridsportförening (SRF). Idag ansvarar föreningens Traditionskommitté för vården och tillvaratagandet av stiftelsens tillgångar i form av inventarier, tavlor, böcker, foton med mera.

Hos oss i SRF är såväl några av landets mest meriterade som oerfarna ryttare medlemmar i samma förening. En förening där vi tror på; att lära av varandra skapar inspiration och förutsättningar att nå sina egna mål och drömmar.

Hoppning

Med ett Lag SM-guld i ryggen fortsätter föreningens hoppryttare att utvecklas med god takt. På elitnivå finns ett 15-tal ryttare däribland Daniel Svensson, Jens Fredricson, Mikaela Gustaphson och Niklas Jonsson som tillsammans har så många mästerskapsmedaljer att prisskåpet behöver byggas ut. Både häst- och ponnylagen även på lägre nivåer visar alla stor ambition, fokusering och stort engagemang för såväl sina hästar som för tävling- och träningskamrater.

Fälttävlan

Fälttävlan är en växande gren inom SRF, som vi hoppas kunna utveckla vidare. Vi har flera duktiga ekipage i föreningen, bland andra EM-ryttaren Anna Freskgård och William Nilsson Fryer. Under 2018 kommer vi att arrangera SM i fälttävlan för både ponny och storhäst under Strömsholmsdagarna!

Dressyr

Vårdressyren på Strömsholm är ett mycket populärt dressyrmeeting för såväl morgondagens stjärnor som de mest meriterade inom svensk dressyr. Med bland annat Grand Prix-klasser, deltävling i Lövsta Future-Challenge och Falsterbokval fylls startlistorna snabbt. I år snabbare än någonsin. Flera hemmaryttare är med, bland annat Ulla Håkansson och föreningens profilryttare, Gabriella Tichelaar.

Strömsholms Ridsportförenings dressyrryttare hittar du på alla nivåer. Flera av dem tränar för Strömsholmslärarna, Marianne Esseen Söderberg och Louise ”Lussan” Nathhorst.

Strömsholmsdagarna 2018

6-10 juni går Strömsholmsdagarna 2018 av stapeln. Ett 100-årsjubileum med minst 5 Svenska Mästerskap i slottsparken vid Strömsholms Slott. Var med och gör tävlingarna till succé. Tävla, besök oss eller vad funktionär, du också!

Nyheter
Våra samarbetspartners

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.