Sveriges smartaste ridhus är en öppen och unik utvecklingsarena för ryttare, tränare, forskare, utvecklare och innovatörer. På Ridskolan Strömsholms historiska mark finns hästutbildning, avel, ryttare- och hovslagarutbildning, ridhus, stallar, lösdrift och evenemang. En levande och verklig ridsportmiljö med installerade sensorer som mäter och registrerar rörelser, avstånd, ljus, bild, ljud, temperatur, miljö och kraft.

I Sveriges smartaste ridhus är det ridsportens individer som tillsammans testar, utvärderar, utvecklar, skapar och finner lösningar på sportens alla tänkbara utmaningar. Systematiska processer och en lättillgänglig infrastruktur gör det enkelt för alla att komma igång, inga direkta förkunskaper eller resurser krävs. Ett brinnande intresse för utveckling och ridsport räcker långt och tillsammans med experter, entreprenörer och innovatörer skapar vi en trygg miljö som utmanar och testar gränser. All data, information och lärdomar delas i ett öppet ekosystem för att sprida såväl kunskap som arbetssätt till både ridskolor och professionella tävlings- och utbildningsstall runtom i landet .

Syftet med Sveriges smartaste ridhus är att få fler att engagera sig i innovationsprocesser, öka utvecklingstakten inom ridsporten och generera ökad nytta med mer hållbara hästar, bättre ryttare och starkare publikupplevelse av ridsport.

Det smarta ridhuset byggs enligt “living lab”-konceptet, d.v.s. ett användarcentrerat och öppet innovationsekosystem baserat på co-creation, där forskning och innovation kan integreras i en fysisk miljö.

Är du intresserad att vara en del av Sveriges smartaste ridhus, tveka inte att kontakta oss.

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.