Distanskurser

Grundläggande pedagogik

En utbildning för dig som är intresserad av undervisning och som önskar arbeta som ridlärare eller tränare i ridsporten. Kursen är också öppen för dig med inriktning mot islandshäst eller galopp.

Kursinnehåll
Huvudämnena är pedagogik och ledarskap, instruktörskunskap, ridlära, hästkunskap, kost och fys samt ridskoleverksamhet. Utbildningen, som ges på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet, är en fristående kurs men ingår också som en del i Ridlärarutbildningen, SRL I.

Utbildningen är en distanskurs på 15 veckor och 50 procents studietakt. Under kurstiden genomförs 6 träffar à 2 dagar på Ridskolan Strömsholm. Mellan träffarna sker egna studier med hjälp av datakommunikation med lärare och övriga kursdeltagare via internet. Tillgång till dator och Internet är en förutsättning för att kunna delta i kursen. Utbildningen är också den första av två delar inom Ridlärarutbildingen steg 1 (SRL 1).

Viktiga datum

Ansökan senast i oktober 2018 – Läs mer här
Kurstid januari – maj 2019

Frågor och svar

Kurstid: januari – maj 2019

Kursort: Strömsholm

Kursledare: Lärare vid Ridskolan Strömsholm

Kurskostnaden är ca 800 kr. I kostnaden ingår visst studiematerial. Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Undervisningen är avgiftsfri. Om kursplats faktureras/köps av arbetsgivare, Arbetsförmedling eller liknande är kostnaden högre då statsbidrag inte utgår för lärarkostnaderna. Utbildningen är studiemedelsberättigad. Studiemedel kan erhållas tidigast från höstterminen det år man fyller 20.

Kost och logi ingår inte i kurskostnaden, möjlighet att boka boende på eller i närheten av Ridskolan Strömsholm finns.

Ansökan ska vara inne senast den 15 oktober 2018, du ansöker här. 
Efter att ansökningstiden är avslutad skickas information ut om du är antagen, står på reservplats eller inte är antagen. Vid stort antal sökande kommer de som söker hela SRL1-utbildningen att ha företräde. Därefter prioriteras de som har yrkeserfarenhet och/eller någon form av ledarskapskurs (till exempel ungdomsledarutbildning eller motsvarande) eller Svenska Ridsportförbundets basutbildning.

Kontaktperson
Susanne Ring Kursadministratör, Kontaktperson Hovslagarutbildningen
Sofia Martinsson Hästsportens Folkhögskola
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.