Nyhet

Svensk Ridläre II – en mångsidig utbildning

Fördelarna med att gå utbildningen Svensk Ridlärare II är många. Du kan arbeta vidare på hemmaplan med kortare avbrott, du får massor med både praktisk och teoretisk undervisning och numera kan du lägga grunden för att bli C-tränare i din disciplin.
Foto: Roland Thunholm

Möjligheten att använda delar av utbildningen för att bli C-tränare är en nyhet för i år i SRL II. Något som Marianne Esseen-Söderberg, huvudlärare i dressyr på Ridskolan Strömsholm, gillar.

– Vi vill ju ha både duktiga ridlärare och tränare, och har du både SRL II och C-tränarutbildningen så har du en väldigt bra och bred kunskapsbas att stå på, menar Marianne och fortsätter:

– Det är viktigt att ha kopplingen mellan ridskola och sport, och genom att även ha möjlighet till C-tränarutbildning på SRL II får vi fler som kombinerar de här utbildningarna och det känns väldigt bra.

SRL II-kursen är uppdelad i flera delar där man läser på distans i ämnena pedagogik, ridskoleverksamhet och hästkunskap. Under totalt tio veckor, fördelade på två tillfällen, är eleverna på Strömsholm för att träna sig själva i dressyr, hoppning och unghästridning. Just nu är en av grupperna här för sexveckorskursen, medan alla kommer tillbaka för fyra avslutande kursveckor i höst.

– Nu har vi halva gruppen, sex elever i taget här på Strömsholm. Då får de även hålla en del lektioner för gymnasieeleverna där vi huvudlärare är med och stöttar, förklarar Marianne.

Marianne ser också en stor utveckling av elevernas ridkunskaper under de veckor de är på Strömsholm.

Det finns möjlighet att ta med sig en egen häst under veckorna på Strömsholm, men de flesta väljer att använda sig av Ridskolan Strömsholms välutbildade hästar.

Av de elever som är antagna till SRL II i år är det hälften som har tillräcklig behörighet för att ta C-tränarexamen, men möjligheten har även sporrat andra elever som tänker använda sommaren till att klara av de tävlingskrav som ställs för att få möjlighet att bli antagna till C-tränarutbildningen.

– Det finns många fördelar med SRL II, men framför allt är den en väldigt bra grundutbildning för ridlärare, avslutar Marianne.

Förlängd ansökningstid

Sugen på att gå SRL II? Än är det inte försent då ansökningstiden är förlängd till 25 april. Antagningsprovet genomförs 30 april, så skynda dig att skicka in din ansökan.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.