Strömsholmsdagarna 2024

Strömsholmsdagarna 2024 planeras för fullt med tävlingar, publik och utställarområde!

Tävlingarna har en 106-årig historia där årets innehåll är en unik tävling med alla tre olympiska grenar hoppning, dressyr och fälttävlan. Fälttävlan har internationell status på två- och trestjärnig nivå. Vår internationella bandesigner inom fälttävlan, Staffan Lidbäck, är i full gång med planering av bansträckningen på klassiska Österängarna.

Gällande dressyren är vi stolt arrangör av en av deltävlingarna för Lövsta Future Challenge. Lövsta Future Challenge övergripande mål är att utveckla svensk ridsport inom hoppning och dressyr. Detta genom att ge unga talanger – både hästar och ryttare – rätt förutsättningar att utvecklas mot internationell Grand Prix. Detta skall leda till att minst två ryttare eller hästar som deltagit i Lövsta Future Challenge ingår i landslagen årligen. Utöver tävlingen Lövsta Future Challenge dressyr kommer det att vara nationella klasser från fem-åriga unghästar upp t.o.m. Grand Prix. Unghästarna fem-sju år kommer att delta under observation av vår förbundskapten i dressyr Bo Jenå samt SWB:s domare Jan-Ove Olsson.

Hoppningen kommer att genomföras på Slottsbanan för både ponnyer och stor häst upp t.o.m. trestjärnig nivå.

Nytt för i år är att utställarområdet kommer att utökas med en Nationaldagsmarknad under Nationaldagen torsdagen den 6 juni. Under Nationaldagen kommer det att genomföras ett Nationaldagsfirande med ett antal showinslag såsom fårvallning, arbete med skyddshund, sportkörning, voltige m.m.

Varmt Välkomna till Strömsholmsdagarna 2024!

 

Nyheter
Huvudpartners till Strömsholmsdagarna
Officiella partners