Nyhet

Rekordstora startfält i SM-dressyren på Strömsholm

Närmare 130 ekipage är anmälda till de olika SM-klasserna i dressyr som avgörs under 100-årsjubilerande Strömsholmsdagarna. "Det är fantastiskt roligt att så många vill komma till oss och rida SM", menar Jonas Johnson, tävlingsledare för Strömsholmsdagarna.
Fjolårets vinnarekipage, Rose Mathisen och Zuidenwind 1187, kommer till Strömsholmsdagarna för att försvara sitt guld. Foto: Alida Säflund

Världscupfinalisten Patrik Kittel kommer, liksom fjolårsvinnaren Rose Mathisen. OS-ryttaren Mads Hendeliowitz finns också med i startlistan för seniorernas SM-klass, som i dagsläget innehåller 34 namn.

– Det är verkligen jättekul med så många starter, ryttarna lägger gärna in SM på Strömsholm i sin planering, berättar förbundskapten Bo Jenå, och fortsätter:

– Strömsholm har verkligen utvecklats som tävlingsplats och håller i dag hög internationell standard med fina banor. Vi likställer resultatet på SM med en trestjärnig internationell tävling.

Svensk dressyr är inne i en stark, uppåtgående trend med många fina resultat under de senaste åren. Och återväxten ser minst sagt god ut. 41 juniorer, 33 ungdomsryttare och 19 U25-ryttare är anmälda i respektive SM-klass.

I U25-klassen kommer till exempel trion Marina Mattsson, Lina Dolk och Denise Ljungkvist till start, som alla hade stora framgångar i danska Uggerhalne nyligen. Här startar också 17-åriga Cecilia Berglund Bergåkra, som vann ungdoms-SM förra året. Cecilia är en flitig deltagare med en häst i varje åldersklass – senior-SM undantaget.

Förutom SM-klasserna kommer även unga hästar att ha möjlighet att tävla på Grand Prix-banan nedanför slottet.

– Strömsholmsdagarna erbjuder verkligen dressyr av allra högsta klass, menar tävlingsledare Jonas Johnson nöjt.

För mer information:
Jonas Johnson, Verksamhetschef Ridskolan Strömsholm, tävlingsledare Strömsholmsdagarna
073-656 37 88
jonas.johnson@stromsholm.com

Dokument

Rekordstora startfält i SM-dressyren på Strömsholm

Ladda ner Format: pdf Storlek: 603.8 KB

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.