Nyhet

Toppryttare till SM i fälttävlan på Strömsholm

När 100-årsjubilerande Strömsholmsdagarna bjuder in till fälttävlans-SM är det flera av våra svenska toppryttare som väljer att komma. "Det är fantastiskt att få ha ett SM på Strömsholm", menar förbundskapten Fredrik Bergendorff.
Anna Freskgård och Ludwig Svennerstål är två av ryttarna som vill ta hem en SM-medalj i fälttävlan på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

Sveriges två internationellt högst rankade fälttävlansryttare, Ludwig Svennerstål och Anna Freskgård, kommer båda till SM. De har två hästar var till start, liksom rutinerade Johan Lundin. En annan utmanare om SM-guldet är Katrin Norling.

– Ett SM är en viktig del i utbildningen av framtidens mästerskapshästar, och vi behöver fler tvåstjärniga tävlingar i Sverige och helst också trestjärniga tävlingar, förklarar förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Både seniorerna och ungdomsryttarnas SM-klasser avgörs i CIC 2*, medan juniorerna rider CIC 1*. Terrängbanan är designad av Mats G Andersson och Staffan Lidbeck och i år bjuder tävlingarna på det helt nya Torstensons Vattenhinder, som säkert kommer att locka storpublik under lördagens terrängmoment som avslutar SM i fälttävlan.

Som vanligt när det är SM är det försäkringsbolaget Folksam som ser till att det delas ut fina priser. Årets Svenska Mästare får 7 000 kronor i SM-bonus, förutom premierna i klassen medan silver och bronsmedaljörerna får 6 000 respektive 5 000 kronor. SM-bonus för ungdomsryttare är 6 000, 5 000 och 4 000 kronor till medaljörerna medan juniorerna belönas med 5 000, 4 000 och 3 000 kronor.

Under helgen koras också SM-vinnare i ponnyfälttävlan och det arrangeras även Stilmästerskap i två åldersgrupper – till och med 13 år och för dem som är 14-20 år.

– Vi ser verkligen fram mot att få arrangera ett fälttävlans-SM här på Strömsholm, förklarar tävlingsledaren Jonas Johnson.

För mer information:
Jonas Johnson, Verksamhetschef Ridskolan Strömsholm, tävlingsledare Strömsholmsdagarna
073-656 37 88
jonas.johnson@stromsholm.com

Dokument

Toppryttare till SM i fälttävlan på Strömsholm

Ladda ner Format: pdf Storlek: 249.3 KB

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.