Nyhet

Lagfinaler och höga prispengar i hoppning under Strömsholmsdagarna

Final i Folksam Ponnyallsvenska, 100 000 kronor i premier i MondeVerde Grand Prix, Torstensons Unghästbonus och semifinal i Folksam Elitallsvenskan. Det är bara några exempel på vad som händer på hoppbanan under 100-årsjubilerande Strömsholmsdagarna.
Foto: Roland Thunholm

Som vanligt bjuder Strömsholmsdagarna på högklassig hoppning, och i år på en gräsbana som är bättre än någonsin.

– Det är fantastiskt roligt att vi i år, när tävlingarna fyller 100 år, kan erbjuda riktigt högklassiga tävlingar på ett bra underlag, med en förbättrad framhoppning och hålla riktigt höga prispengar, tycker Stallmästare Jens Fredricson.

Redan på onsdagen inleds tävlingarna med Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning, dit 16 ekipage bjudits in för att göra upp om vandringspriset och 20 000 kronor till vinnaren. Dessutom kommer Kronprinsessan Victoria, som gästar tävlingarnas första dag, att dela ut pris.

Torsdagens höjdpunkt blir Torstensons Ungdoms Grand Prix där de två bästa junior-/ungdomsekipagen tar sig till final i Falsterbo senare i sommar.

Under fredagen rids finalen i Bronstouren, öppen för de 20 bästa ekipagen från kvalen. 10 000 kronor går till vinnaren av denna 1,30-metershoppning.

Finaldag med mycket prispengar
Lördagen är den första stora finaldagen med Strömsholms Grand Prix, presenterad av MondeVerde, med totalt 100 000 kronor i prispengar där 50 000 kronor går till vinnaren i 1.50-metershoppningen. Det är också final i Silvertouren, en 1,40-metershoppning med 20 000 kronor till vinnaren. Under lördagen vet vi också hur många 5- och 6-åringar som får dela på Torstensons Unghästbonus. 30 000 kronor kommer att fördelas till de hästar som varit felfria i de tre unghästklasserna.

Söndagen är sedan den stora avslutningsdagen där den 40-årsjubilerande lagtävlingen för ponny och häst ska avgöras. Då rids Folksam Ponnyallsvenska, där SM-medaljer delas ut till det lag som har minst antal fel sammanlagt efter de två omgångarna som avgörs i Medelsvår B hoppning. Tolv lag har kvalificerat sig till finalen, bland andra fjolårets vinnande lag av Folksam Ponnyallsvenska – Billdals Ridklubb.

Dessutom rids semifinalen i Folksam Elitallsvenska. Där ska 15 lag först försöka bli bland de tio som tar sig till omgång 2 på söndag eftermiddag, och väl där gäller det att vara bland de åtta bästa totalt efter de båda omgångarna som får rida final i Folksam Elitallsvenska i samband med Falsterbos internationella tävlingar i juli.
Här finns förstås hemmafavoriterna Strömsholms Ridsportförening, som tog SM-guld 2016 och brons 2017, med i segerdiskussionen, liksom fjolårsvinnarna Åby Ridklubb.

– Det är verkligen bra att vi har så många riktigt intressanta och spännande klasser i hoppningen med minst en höjdpunkt varje tävlingsdag. Det i kombination med att vi har utökat framhoppningen och fått gräsbanan i ett utmärkt skick gör att vi kan lova bra hopptävlingar under Strömsholmsdagarna, menar tävlingsledare Jonas Johnson nöjt.

För mer information:
Jonas Johnson, Verksamhetschef Ridskolan Strömsholm, tävlingsledare Strömsholmsdagarna
073-656 37 88
jonas.johnson@stromsholm.com

Dokument

Lagfinaler och höga prispengar i hoppning under Strömsholmsdagarna

Ladda ner Format: pdf Storlek: 278.9 KB

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.