Nyhet

Ny naturbana för hållbara hästar på Strömsholm

Nu utökas möjligheterna för hästar och elever på Ridskolan Strömsholm att i ännu högre grad variera träning och underlag. Med den nya Agria Naturbana kan utomhusträning bedrivas året runt och bli ett viktigt verktyg i träning av hästar och ryttare. "Att arbeta hästarna utomhus är en mycket viktig del av vår utbildning, därför är Agria Naturbana väldigt välkommen", säger Jens Fredricson, stallmästare.
Agria Naturbana på Strömsholm används flitigt. Något som både Stallmästare Jens Fredricson och RS stipendiater är nöjda med. Foto: Alida Säflund

Att lära eleverna att arbeta hästarna i varierad miljö är en mycket viktig del i Ridskolan Strömsholms utbildning. Miljön på Österängen är känslig och därför inte alltid lämplig att rida på, men med Agria Naturbana i anslutning till Röda Ridhuset utökas möjligheterna till varierad träning. Här finns olika slingor med naturliga serier för skritt-, trav- och galopparbete.

– Det är väldigt roligt att tillsammans med Agria kunna ge en nystart till den här typen av gymnastiserande arbete utomhus. Alla vet att det är bra för hästarna med varierad träning och det här är något som har gjorts i alla tider här på Strömsholm. Med den här häst- och ryttarvänliga banan blir arbetet ännu bättre, förklarar Jens Fredricson.

Med projektet #stoppahältan har Agria tagit initiativ till att sprida information om hältor, hästarnas ”folksjukdom”. Mer än hälften av alla skadeanmälningar till Agria handlar om hältor från leder, senor och ligament. Men många av skadorna går att förebygga med rätt kunskap. Variera träning, underlag och rid i balans är viktiga delar för att #stoppahältan – här kommer Agria Naturbana in som en viktig del i det skadeförbyggande arbetet.

– Tillsammans med Ridskolan Strömsholm vill vi inspirera ryttare på alla nivåer att byta ut ett par ridhuspass i veckan mot arbete i skog och mark för att öka förutsättningen för sunda och hållbara hästar, säger Agnes Fabricius, VD Agria Djurförsäkring.

Agria Naturbana invigs officiellt den 5 juni, dagen innan årets 100-årsjubilerande Strömsholmsdagar inleds.

Agria stärker också sitt samarbete med Strömsholmsdagarna genom att gå in som huvudsponsor för anrika Prins Gustaf Adolfs Minnespris, en 1.45-hoppning som avgörs under Strömsholmsdagarnas första dag Nationaldagen 6 juni. Tävlingen kommer att följas av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria kommer att agera prisutdelare.

Till klassen har ett antal skickliga svårklassryttare bjudits in, och de tävlar – förutom om den ståtliga pokalen och äran, också om 20 000 kronor i förstapris.

För mer information:
Christina Rosell
VD Ridskolan Strömsholm och Flyinge
070-298 90 20
christina.rosell@stromsholm.com

Agnes Fabricius
VD Agria Djurförsäkring
073-964 21 05
agnes.fabricius@agria.se

Dokument

Ny naturbana för hållbara hästar på Strömsholm

Ladda ner Format: pdf Storlek: 309.4 KB

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.