Nyhet

SRL II-elever nöjda med sin utbildning

Under ett par intensiva dagar har deltagarna i utbildningen Svensk Ridlärare II varit på Ridskolan Strömsholm för att läsa hästkunskap. David Norlander och Josefine Eriksson fanns på plats.
David Norlander och Josefine Eriksson har tillbringat ett par kalla vinterdagar på Ridskolan Strömsholm för ytterligare en del i sin utbildning Svensk Ridlärare II. Foto: Sofia Martinsson

Josefine Eriksson är från Vingåker och jobbar idag som ridlärare på Vingåkers Ryttarförening. Där har hon cirka 11 lektionstimmar i veckan, och jobbar även i stallet.

– Jag sökte den här utbildningen för jag vill fortsätta att jobba som ridlärare i framtiden och utveckla mig själv. Här får jag mer kunskaper för att lära ut bättre och sedan vill jag ta med mig allt detta till ridskolan för att utveckla den, förklarar Josefine, som tidigare har gått ungdomsledarkursen, ridledarkursen och SRL I.

David Norlander är från Gyttorp och jobbar som ridskolechef där. För två år sedan gick han Svensk Ridlärare I-utbildningen på Strömsholm, och nu tyckte han det var dags att ta nästa steg.

– Jag går den här utbildningen för att få ta del av pedagogiken och de delarna för jag tycker det är viktigt för att kunna förmedla det man själv har lärt sig. Sen tycker jag föreningsbiten är intressant, dels för att man får dela med sig och ta del av andras erfarenheter och också att man träffar andra i samma bransch och knyter kontakter, förklarar David.

Båda gillar upplägget på utbildningen, där de träffas på Ridskolan Strömsholm under några intensiva dagar för att studera vissa ämnen, och däremellan jobbar vidare från hemorten.

– Det är bra att man kan sköta studierna samtidigt som du kan fortsätta med arbetet hemma. Det blir intensivt vissa perioder, men det går bra att kombinera, menar David.

– Jag håller med. Det är smidigt att man kan kombinera jobb och skola, konstaterar Josefine.

Josefine och David är nöjda med sin utbildning, och tycker att andra som funderar absolut ska söka:

– Man träffar andra människor med samma intresse och man lär sig så mycket, så det är rätt ställe för en hästnörd att vara på. Det är bara suga in sig all kunskap. Både hästkunskap och pedagogisk kunskap. All erfarenhet är jättekul att få ta del av och dela med sig av, menar Josefine.

Och David håller med:

– Just det här med att man träffar människor ur samma bransch och delar erfarenheter, det är kul, avslutar han.

Utbildningen till SRL II (Svensk Ridlärare II), genomförs på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet, av Hästsportens Folkhögskola på Ridskolan Strömsholm.

Läs mer om SRL II här

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.