Nyhet

Skolhästar med dubbla arbetsplatser

För att få en jämnare arbetsbelastning för hästarna, och ännu bättre kvalitet i utbildningen, flyttas skolhästarna mellan Ridskolan Strömsholm och Flyinge vid behov. "De båda Riksanläggningarna har en gemensam hästuppsättning, som vi försöker att använda på bästa sätt", förklarar Jonas Johnson, Verksamhetschef på Ridskolan Strömsholm.
Skolhästarna på Flyinge och Ridskolan Strömsholm kommer - när det finns behov - att flytta mellan anläggningarna för att få en så bra arbetsbelastning och utbildning som möjligt.

Jens Fredricson, numera Stallmästare på Flyinge, ser många fördelar med att Ridskolan Strömsholm och Flyinge delar på hästarna.

– Självklart är inte tanken att vi ska flytta hästar fram och tillbaka för korta perioder, men att under tid lösa ett underskott på hästar vid en utbildning genom att hämta från den andra anläggningen är bra för alla, menar Jens Fredricson.

Redan i höstas kom de första Flyinge-hästarna till Ridskolan Strömsholm för att användas i ridundervisningen vid Hippologprogrammet. När Flyinge i höst kommer att ha både det nya treåriga Beridarprogrammet, och även det ettåriga Unghästprogrammet, kommer en del av de unghästar som Ridskolan Strömsholm köper in att placeras på Flyinge för att användas i utbildningsverksamheten.

– Men eftersom det ingår unghästutbildning även i kurser på Ridskolan Strömsholm, blir förstås en del av unghästarna kvar här, förklarar Jonas Johnson.

Totalt förfogar Ridskolan Strömsholm och Flyinge över drygt 200 hästar i olika åldrar och utbildningsståndpunkt.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.