Strömsholmsdagarna

Ny inteckning i minnespokalen för Niklas

Niklas Arvidsson tog sin andra inteckning i Prins Gustaf Adolfs Minnespokal när han vann Nationaldagens största hoppklass på Strömsholmsdagarna. "Men jag kommer inte riktigt ihåg vilken häst jag vann med senast", konstaterade Niklas.
Niklas Arvidsson och Hasard vann årets upplaga av Prins Gustaf Adolfs Minnespris.

Skåningen har med sig två hästar till Strömsholmsdagarna, samt dottern Linns ponny. Linn ska vara med i Folksam Ponnyallsvenskans final på söndag, men pappa Niklas visade vinnartakter redan första dagen.

Fyra ekipage tog sig till omhoppning i Prins Gustaf Adolfs Minnespokal, som reds över 1.45-metershinder. Sist ut hade Niklas Arvidsson förmånen att få starta sist med hingsten Hasard (SWB, f-07, e. Heartbeat-Voltaire, uppf. Elizabeth Lindblad, äg. Kristine Persson och Lenny Svensson). Endast Emma Kåbring var felfri innan men hade inte ridit särskilt snabbt. Därför var det upplagt för Niklas som vände tufft och hade så mycket tid tillgodo att han kunde rida lugnt till sista hindret.

Det blev också seger med nästan tre sekunder.

Prins Gustaf Adolfs Minnespokal med alla vinnarnamn inristade.

Niklas har vunnit Prins Gustaf Adolfs Minnespokal en gång tidigare. Det var 2008 han senast stod först på prisutdelningen i den anrika klassen och därför har namnet inristat i den stora vandringspokalen.

– Men jag kommer faktiskt inte ihåg vilken häst jag hade då, konstaterade vinnaren på prisutdelningen.

Här hittar du resultat från Strömsholmsdagarna i hoppning

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.