Nyhet

RIDSPORTENS UTVECKLINGSCENTER – EN VERKSAMHET I VÄRLDSKLASS

Under måndagen träffades representanter från Ridskolan Strömsholm, Flyinge och Svenska Ridsportförbundet inom ramen för Ridsportens Utvecklingscenter (RUC) kring frågor hur Riksanläggningarna kan utvecklas för att stödja Sveriges Ridsport än bättre i framtiden. Målet är att RUC ska vara en verksamhet i världsklass. Sveriges förbundskaptener på både senior och juniornivå var på plats (Fredrik Bergendorff hann tyvärr inte tillbaka från vinsten i Nations Cup).

Att vara i världsklass innebär bland annat att verksamheten vilar på aktuell forskning och beprövad erfarenhet kombinerat med innovationer och metoder som främjar utvecklingen av ryttarkompetens och hästutbildning. En viktig del i världsklass är att verksamheten bedrivs på anläggningar av hög internationell standard vad gäller bland annat underlag, hindermaterial, uppstallning och andra utvecklingsmöjligheter.

Riksanläggningarnas två verksamhetschefer presenterade pågående utvecklingsprojekt

Deltagarna fick därför bland annat lyssna på utvecklingsplanerna för nya och utvecklade banor och arenor på riksanläggningarna för såväl dressyr, hoppning som fälttävlan.

Syftet med RUC är bland annat att samordna utbildningar, sportslig verksamhet och andra aktiviteter och i planering använda riksanläggningarnas anläggningar och resurser i en så hög grad som möjligt samt att identifiera nya möjligheter för samverkansformer för ännu högre utväxling kopplat till respektive organisations mål och strategier.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.