Nyhet

STORT INTRESSE FÖR ”HIPPOLOGEN LIVE”

Förra tisdagen genomfördes höstens första ”Hippologen Live” på Strömsholm. Konceptet innebär att omvärlden via en livesändning på Facebook, får ta del av en demo i praktisk ridlära som ingår i hippologstudenternas schema. Temat senast var ”Bli redo för inomhussäsongen” och lärarna i manegen var Lotta Björe och Py Jägerdén på hästen ”Dino”. Om en vecka är det dags igen - då ska unghästar hoppas.

Hippologprogrammet är Sveriges enda universitetsutbildning inom häst. En treårig kandidatexamen, där studenterna har en gyllene mix av teori och praktik på schemat. Bland annat ingår demos i praktisk ridlära, där studenterna får kunskap förmedlad i form av olika clinics med Hippologprogrammets lärare. Nytt för i år är att vissa av de här tillfällena, sänds live och alla som vill är varmt välkomna att följa sändningen på Hippologprogrammets Facebooksida – och framförallt: ställa frågor till duon på plats.

  • Genom det här upplägget kan alla studenterna närvara. Det ser vi som ett lyft i utbildningen, säger Elisabeth Olsson som är studierektor vid Hippologprogrammet. Att vi därtill får möjlighet att bjuda in blivande studenter och ge andra nyfikna en liten inblick i vad vi erbjuder, är givetvis en stor bonus.

Elva tusen visningar

Under det här året har många verksamheter fått ställa om till en allt mer digital verklighet, det gäller inte minst utbildningar, och i början av juni genomfördes ett test där man lyfte in den praktiska ridläran i det digitala klassrummet. Ett test som föll väl ut. Därför har Hästnäringens Nationella Stiftelse gått in och säkerställt att man kan göra ytterligare två LIVE-sända demos. Båda med fokus på hoppning.

  • Vi vill självklart vara med och stötta det här. Hippologprogrammet utbildar många av framtidens yrkesverksamma i hästnäringen, och att man tar vara på nya tekniska lösningar för att höja kvaliteten på utbildningen, samtidigt som tekniken bidrar till att sprida kunskapen i vidare cirklar tycker vi är både hållbart och innovativt. Förhoppningsvis kan vi göra fler sändningar där vi får möjlighet att lyfta fram även de andra inriktningarna i Hippologprogrammet, som är travsport och islandshäst, säger Karolina Lagerlund som är VD på HNS.

Vid höstens första sändning ställdes 25 frågor av de närmare 200 som följde sändningen live (sedan dess har clinicen visats hela 11 000 gånger!). Nästa sändning blir tisdagen den 20 oktober kl 12.30 – 13.30.

Du hittar sändningen på https://www.facebook.com/hippologprogrammet/

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.