Nyhet

STRÖMSHOLMSDAGARNA 3-6 JUNI

De anrika banorna vid Strömsholms slott står den 3 – 6 juni återigen värd för Strömsholmsdagarna. Denna gång sker tävlingarna utan publik på grund av pandemiläget men kan genomföras tack vare ett stort stöd från Hallstahammars kommun och Agria. Nu bjuder istället den traditionella folkfesten på frikostiga Webb-TVsändningar, där vi bland andra kommer att få se 15 lag kämpa i Folksam Elitallsvenska semifinal. En internationell fälttävlan genomförs också i samarbete med Norrby Ryttarsällskap.

Förra året ställdes tävlingarna in med anledning av den snabba smittspridningen i världen. Men i år är läget bättre och restriktionerna är på väg att lättas upp. Trots detta är förberedelserna rigorösa. Arrangörerna har planerat tävlingsplats, organisation och deltagarlogistik noggrant. Publiken får därför följa evenemanget via www.equisport.se och https://www.agria.se/hast/artiklar/evenemang/agriastudion-tar-publiken-till-stromsholmsdagarna/

https://stromsholm.com/stromsholmsdagarna/

Till hoppningens höjdpunkter hör semifinalen i Folksam Elitallsvenska. Bland lagen återfinns SM-vinnaren Jump Club men även utmanare som bronsmedaljören Strömsholms Ridsportförening.
Tävlingens högsta klass, Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning, går av stapeln på söndagen och presenteras av Agria.
För juniorer och unga ryttare är det en kvalplats till finalen av Torstenssons Ungdoms
Grand Prix på Falsterbo Horse Show som hägrar.
Nytt för i år är den från Scandinavium flyttade finalen i Sverigeponnyn. Där gör 10 C-ponnyer med ryttare födda 2003–2009 upp efter att ha deltagit i kval under våren runt om i Sverige.

Dressyrtävlingarna bjuder på flera klasser, från children till seniorer. För Children, Juniorer och Young rider är det viktiga och spännande observationstävlingar med uttagning till NM och EM som hägrar.
Lövsta Future Challenge Dressage för unga ryttare och unga hästar har sitt andra kval under Strömsholmsdagarna. Bland deltagarna har vi segrarna från första kvalet, Lina Dolk och Languedoc samt Maria von Essen och Invoice. Men även flera andra pristagare från första kvalet finns på plats för att utmana. Helgen avslutas traditionellt med en Grand Prix Kür.

Årets fälttävlan presenteras av Agria och genomförs på internationell två- och trestjärnig nivå. Terrängmomentet rids på Österängen lördag den 5 juni.  Ett 80-tal ekipage från Sverige, Norge, Finland och Danmark startar. Bland de svenska ryttarna återfinns bland andra Viktoria Carlebäck, Christoffer Forsberg, Tuva Rosencrantz, Smilla Hjalmarsson,
Saga Wetterqvist och Ellen Skogström. EM för Young Riders och Juniorer går på Segersjö längre fram i sommar och Strömsholm är en viktig uppladdning för detta.

Webb-TV sänder hela helgen och på fredag kl 20.00 startar sändningarna från Agriastudion. Karin Moberg, TV-journalist och hippolog bjuder på uppsnack och intervjuer, sammanfattningar av klasser och framåtblickar.  I studion finns såväl ryttare som domare och arrangörer för att ge en inblick i årets tävlingar. Det kommer även att hållas clinics och presenteras tips om hållbar träning. Webb-TVsändningarna är ett samarbete mellan Agria, Equisport-TV och Ridskolan Strömsholm. https://www.agria.se/hast/artiklar/evenemang/agriastudion-tar-publiken-till-stromsholmsdagarna/

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.