Utbildning

ACKORDHÄSTSSTIFTELSENS PRIS

Möt årets stipendiater 2021 - hippologerna Lovisa Rådberg, ridpedagogik och Agnes Dahlgren, hästutbildning.
Lovisa Rådberg (t.v) och Agnes Dahlgren (t.h)

Lovisa berättar: Jag är 21 år gammal och kommer från Väddö som ligger utanför Norrtälje. Hela min uppväxt har jag bott på en hästgård med min familj där mamma är ridlärare. Hippologprogrammet började jag direkt efter studenten vilket har varit en helt fantastisk utbildning. All kunskap jag fått med mig är ovärderlig tack vare alla fantastiska lärare och hästar. Stipendiet kommer att användas till utbildning av min unga SWB-häst. Valdemar (SWB) är en valack född 2016 e. Van Vivaldi – Rubinstein I. Inridning och visning på 3 årstest gjorde min mamma och därefter tog jag över tyglarna, så han ligger oss båda varmt om hjärtat. Mitt mål är att han ska bli en fin tävlingshäst inom dressyr.” 

Agnes berättar: ”Jag kommer från Nykvarn och är uppvuxen på ridskolan där (Väster Kumla). Jag sökte hippologen direkt efter studenten (från St:a Ragnhildsgymnasiet naturvetenskapinriktningen) och innan dess hade jag jobbat mycket kvällar, helger och lov i ett hoppstall, på ridskola, på ridläger samt i ett stuteri för travhästar och galoppörer. Jag visste inte exakt vad jag ville göra men jag visste att det var hästar jag ville hålla på med. Tack vare fantastiskt fina hästar och duktiga lärare så har jag under mina tre år år hippologprogrammet förstått att unghästar och utbildning är det absolut roligaste som finns, och att dressyr är ännu roligare. Det har varit fantastiskt roligt och jag är väldigt nöjd med mitt val! Till hösten har jag fått jobb i Nederländerna hos den svenska GP-ryttaren Michelle Hagman och där hoppas jag att jag får utöka min kunskap ännu mer, innan jag så småningom flyttar hem till Sverige igen där mitt mål är att starta mitt eget företag med inriktning på just hästutbildning. Detta är också vad pengarna från stipendiet kommer att gå till, uppstarten av mitt egna företag.”

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.