Nyhet

LAG – SM I FÄLTTÄVLAN FÖR HÄST OCH PONNY

Närmare 200 ekipage är anmälda till helgens Folksam lag-SM i fälttävlan för häst och ponny, som arrangeras av Norrby Ryttarsällskap på Strömsholm. Equisport.tv sänder direkt.

23 ponnylag är anmälda och nio lag för häst.  (text Svenska Ridsportförbundet)
– Vi är jätteglada över möjligheten att få arrangera lag-SM och det är kul att intresset är så stort, säger tävlingsledaren Ann-Louise Borking.

Norrby Ryttarsällskap är en liten förening med knappt 60 medlemmar men klubben har ekipage som tävlar i såväl fälttävlan som dressyr och hoppning. Och även de som inte rider ställer upp för att det ska bli tävlingar, både lag-SM nu till helgen och Breeders Trophy finaler i september.
– Det är stort engagemang i klubben och roligt att kunna göra det här tillsammans, säger Ann-Louise Borking.

Arrangemanget är ett samarbete med Ridskolan Strömsholm som ger ryttarna möjlighet att rida dressyr och hoppning med det anrika slottet som fond och terrängen går över de vackra Österängarna med sjön Freden som bakgrund.

Norrby Ryttarsällskap har gjort en plan inför tävlingen med tydlig ansvarsfördelning för olika områden. Ansvarig för terrängbanan är Magnus Borking från föreningen och Course designer Mats G Andersson men många fler hjälper till med att bygga, måla, klippa, trimma och allt annat som behöver göras inför en tävling.

Christina Klingspor är TD/överdomare och Mats Samuelsson bygger hoppbanorna.

Det var meningen att lag-SM skulle gått på Strömsholm redan förra året men på grund av pandemin sköts mästerskapet upp ett år.
– Det märks att ryttarna är sugna på att komma ut och tävla igen, säger Ann-Louise Borking.

Även om restriktionerna har lättat tar arrangören det säkra kortet att arrangera tävlingen utan publik men tack vara ridsportens huvudsponsor Folksam sänds alla SM av Equisport.tv. Så missa inte möjligheten att se lördagens hoppning och söndagens terräng i Folksam lag-SM i fälttävlan på webben.

Preliminärt tidsprogram

Fredag 13/8
09.00 Dressyr Ponny

Lördag 14/8
07.30 Dressyr Häst
10.00 Hoppning Ponny
15.00 Hoppning Häst

Söndag 15/8
Terräng alla klasser

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.