Nyhet

Jens & Cosmo på silverplats i Rom Rolex Grand Prix

I söndags red vår stallmästare Jens Fredricson tillsammans med Markan Cosmopolit en andraplacering i CSIO Rom Rolex Grand Prix och i ett motstånd av världsklass visade ekipaget återigen att det är i toppen de hör hemma.

– Jag har vetat upplägget och tävlingarna länge och både hästarna och även jag är i superform, fysiskt och mentalt. Jag hade väldigt stora förhoppningar när jag åkte ner till Rom sen kan ju allt hända. Magkänslan var precis så som jag ville ha det och som det blev. Med det motståndet och de prispengar gäller det att vara förberedd till tänderna. Man är ju inte ensam om att vilja bli placerad precis skrattar Jens.

 

Berätta lite om Cosmo, vad tyckte han?

-Cosmo gick i mål o hade hur mycket som helst kvar att ge. Jag hade nästan problem att sitta kvar för han var så härligt uppspelt! Han både känns och ser helt fantastiskt ut, han är i en otrolig form och är starkare än förra året. Nu har han 2 år i sådana här sammanhang i kroppen och erfarenheten med sig. Det känns super.

Nästa tävling är La Baule och hästarna är just nu kvar i Paris hos Alexander Zetterman för att slippa resa så mycket, sen är det Aachen och Falsterbo.

Nu är jag hemma och trimmar lite och jag ska tävla några unghästar i helgen, jag har många fina hästar nu och det är verkligen roligt och en boost. Min son George fyller år så vi ska ha kalas och på söndag flyger jag ner till Paris och rider några dagar o sen kör jag vidare med lastbilen till La Baule.

I Falsterbo kommer det garanterat vara ett stort gäng från Riksanläggningarna som hejar men vi är alltid med medialt och håller tummarna när ni ska in på banan.

Jens är fortfarande väldigt engagerad i Riksanläggningarna och sitter med i ledningsgruppen och håller i hästutvecklingen på båda riksanläggningarna och kommer alltid hem med mycket intryck och inspiration för både elever och personal för vidare utveckling.

 

Jens fortsätter berätta om teamet runt honom och Cosmo och vikten av att hitta fokus.

Isabell är så otroligt viktig för mig. Vi har hittat ett system där hon har full koll på Cosmo och att han mår bra och sen är hon jätteviktig vid bangång och skriver alltid ner tex omhoppningsplaner och gör att jag kan hålla helt fokus på det här och nu och släppa det andra för jag vet att Isabelle tillsammans med Carro min groom som förövrigt gått 3 åriga gymnasiet på Flyinge, har full koll på allt och det är jätteviktigt och avgörande skulle jag säga.

 

Fortsätt inspirera oss och det är lite som Stenmark – ju mer jag tränar desto mer tur har jag.

Vi är så stolta över att ha den här kompetensen hos oss.

En OS ryttare och världsryttare – det är excellence.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.