Nyhet

Flyinge och Strömsholm stärker forskningsledningen – Gabriella Torell Palmquist utsedd till ny chef

Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm AB stärker sitt forskningsarbete med fokus på framtiden genom att utse fil. dr Gabriella Torell Palmquist till ny chef för Forskning och Utveckling (FoU). Gabriella har varit en nyckelperson i verksamheten, där hon bidragit med sin gedigna forskarbakgrund och skarpa spetskompetens inom idrottspedagogik och ridsport. Med sin expertis inom samspelet mellan häst och människa tar hon nu över ledarskapet för att driva vårt arbete vidare inom FoU, som är en central drivkraft i vår vision att bli ett Swedish Equestrian Center of Excellence till 2030.

Karin Morgan lämnar över stafettpinnen efter 25 framgångsrika år
Efter 25 år av framstående ledarskap lämnar agr. dr. Karin Morgan över rollen som FoU-chef. Karin har spelat en avgörande roll i att bygga upp riksanläggningarnas FoU-verksamhet till en internationellt erkänd kraft inom hästforskning. ”Jag är stolt över allt vi har åstadkommit och känner mig trygg i att lämna över ansvaret till Gabriella. Nu ser jag fram emot att fokusera på våra strategiska utvecklingsprojekt, utbildning, och att fördjupa mig i min egen forskning kring hästars värme- och temperaturreglering,” säger Karin Morgan.

VD Mårten Holmqvist: “Gabriella har rätt kompetens och vision”
”Karins insatser för utvecklingen på Strömsholm och Flyinge, liksom för hela hästnäringen, har varit helt avgörande för vår framgång. Hennes strategiska arbete och egen forskning har byggt den starka position vi har idag, både nationellt och internationellt. Vi är tacksamma för Karins arbete, och vi ser fram emot att hon nu fortsätter hos oss som Senior Advisor. Samtidigt har Gabriella rätt kompetens och vision för att leda oss vidare och säkerställa att vi fortsätter ligga i framkant inom forskning och utveckling,” säger Mårten Holmqvist, vd för Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm AB.

Gabriella Torell Palmquist om sin nya roll: “En ära att bygga vidare”
”Det är en stor ära att få ta över efter Karin och bygga vidare på det starka fundament som redan finns. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla riksanläggningarnas forskning och bidra till att vi driver hästnäringen framåt med nya insikter och lösningar,” säger Gabriella Torell Palmquist

Presskontakt:

Mårten Holmqvist, VD, Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm AB, 070-250 34 66

Gabriella Torell Palmquist,
Chef Forskning och Utveckling, 070-488 57 23

Helena Ekström, Chef Marknad och Kommunikation, 072-2515829

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.