Nyhet

HORSE WELFARE SUMMIT – EN MÖTESPLATS FÖR HÄSTVÄLFÄRDEN DEN 13-14 SEPTEMBER

Vad innebär egentligen hästvälfärd? Hur kan vi fördjupa vår förståelse för hästens behov och möta dem på bästa sätt? Det var frågor som lade grunden till Horse Welfare Summit den 13-14 september på Flyinge.

Vad innebär egentligen hästvälfärd? Hur kan vi fördjupa vår förståelse för hästens behov och möta dem på bästa sätt? Det var frågor som lade grunden till Horse Welfare Summit den 13-14 september hos oss på Flyinge.

De senaste åren har hästvälfärd fått allt större uppmärksamhet, och därmed har behovet av att aktivt bidra till en positiv utveckling vuxit. Här på riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm arbetar vi dagligen med kunskapsförmedling – och vi ser det som en självklarhet att ständigt fördjupa vår förståelse för samspelet mellan häst och människa.

Därifrån föddes idén om Horse Welfare Summit (HWS)  – en mötesplats för alla som vill lära sig mer om hur vi kan förstå, kommunicera och utvecklas tillsammans med våra hästar.

Vi lär oss mer – tillsammans!
För att fördjupa vår kunskap och skapa en bredare dialog har vi bjudit in några av de ledande experterna inom hästvälfärd. Under två dagar samlas vi på Flyinge för inspirerande föreläsningar, praktiska clinics och engagerande samtal – alla med fokus på hästens beteende, välmående och hur vi som hästmänniskor kan fortsätta utvecklas.

En unik mötesplats för alla
Horse Welfare Summit är en möjlighet för forskare, tränare, hästentusiaster, elever och studenter att mötas, oavsett erfarenhetsnivå eller inriktning. Tillsammans formar vi framtiden för hästarna genom att dela kunskap och erfarenheter.

Läs mer om HWS och vårt program
Köp biljetter direkt här


HUR SÄTTER VI HÄSTVÄLFÄRDSFRÅGORNA I CENTRUM?

Kärleken till hästen – vår viktigaste värdegrund
Hästen är hjärtat i allt vi gör, och vår kärlek till hästen är den värdegrund som genomsyrar hela vår verksamhet. Arbetet för hästvälfärd ska alltid belysas – det är en självklar och integrerad del av både vår utbildning och vår vardag.

Ständigt pågående projekt för hästvälfärd
Frågorna kring hästvälfärd står aldrig stilla – vi utvecklas och lär oss hela tiden. Just nu driver vi flera viktiga projekt på våra anläggningar med målet att ständigt förbättra för hästarna. Ett av våra stora fokus är implementeringen av vårt hästvälfärdsprotokoll, som är utformat för att skapa en bättre vardag för både hästar och människor.

Framtidssatsning på Flyinge
Vi arbetar med en förstudie för att utforska möjligheten att bygga nya, moderna stallar på Flyinge. Målet är att skapa ännu bättre förutsättningar för både hästarna och våra verksamheter – alltid med hästen i fokus.

Välkommen till HWS för att lära mer tillsammans!

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.