Distanskurser

Hästkunskap Level II

Vill du utveckla dina teoretiska och praktiska kunskaper inom foderlära och hälso-och sjukvård för häst? Då är distanskursen Hästkunskap Level II som arrangeras av Hästsportens Folkhögskola hos oss på Ridskolan Strömsholm något för dig. Kursen ger dessutom vissa teoretiska moment samt praktiska förevisningar som förbereder dig inför yrkesprov för SRL II.
Om utbildningen

Utbildningen är en distanskurs på 15 veckor med 6 träffar á 2 dagar på Ridskolan Strömsholm. Mellan träffarna sker självstudier via en digital lärplattform där såväl lärare som andra kurskamrater finns till hands för kunskapsinhämtning, diskussion och erfarenhetsutbyte. Tillgång till dator och internetuppkoppling är därför en förutsättning för att kunna delta i kursen.

  • Hästens anatomi och fysiologi
  • Hälso- och sjukvård på häst samt förebyggande hälsovård
  • Olika hästars näringsbehov, foder och foderstatsberäkning
  • Exteriörbedömning
Vanliga frågor och svar

Behörighetskraven är enligt nedan:

1. Fyller minst 19 år under det år kursen genomförs.
2. Avlagt godkänt Yrkesprov för hästskötare eller har motsvarande formella kunskaper*. (Intyg ska bifogas ansökan)

*Med formella kunskaper avses grundläggande kunskap inom häst, t ex genomgången kurs Hästkunskap – hästskötare, naturbruksgymnasiekurser (Djurkunskap Grundkurs/Hästkunskap, Häst & stallskötsel, Arbete med häst). Om du inte har någon formell kunskap kan dispens ges om du har lämnat in ansökan till Svenska Ridsportförbundet för att avlägga Yrkesprov för hästskötare.

Denna kurs ger fördjupade kunskaper inom framförallt foderlära och hälso- och sjukvård enligt kompetenskraven för Svensk Ridlärare II.

Kurskostnaden är ca 650 kr. Kost och logi ingår inte men önskar ni boende på RS under kursen är ni välkomna att kontakta receptionen på 0220-451 07.  Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Om kursplats faktureras/köps av arbetsgivare, Arbetsförmedling eller liknande är kostnaden högre då statsbidrag inte utgår för lärarkostnaderna. Undervisningen är avgiftsfri. Utbildningen är studiemedelsberättigad. Studiemedel kan erhållas tidigast från höstterminen det år man fyller 20 år.

Kontaktperson
Susanne Ring Kursadministratör
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.