Hästsportens Folkhögskola

Svensk Ridlärare III

Är du ridlärare och vill du utveckla både din ridning och din pedagogik till nya nivåer, då är Svensk Ridlärare III utbildningen för dig.
Om utbildningen

Hästsportens Folkhögskola är utbildningsanordnare, på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet. Utbildningen sker på Ridskolan Strömsholm.

Under SRL III-utbildningen får du möjlighet att utveckla din ridning genom att delta i undervisning för till exempel Louise ”Lussan” Nathorst, Lars Andersson, Kyra Kyrklund, Rob Ehrens samt Ridskolan Strömsholms huvudlärare i hoppning och dressyr. Du har hand om 3-4 hästar i olika åldrar och utbildningsståndpunkter.

Ridskoleekonomi, foderlära och pedagogik samt praktisk och teoretisk undervisningsmetodik är ämnen som SRL III-eleven har möjlighet att fördjupa sig i under året, som skräddarsys inom ramen för den kompetensbeskrivning som finns för SRL III för att ge mesta möjliga utveckling.

Du som sökande bör vara diplomerad SRL II med goda erfarenheter av att ansvara för skötsel av hästar, anläggning och utrustning, utbilda hästar samt utbilda elever i hästkunskap och ridning.

Vid antagning tas även hänsyn till elevens färdighetsutveckling inom dressyr, hoppning och unghästutbildning. Sökande ska ha grundläggande behörighet till högskola.

Yrkesprov erbjuds under utbildningen för de som är behöriga.

Kontaktperson
Michaela "Michan" Skarfors Utbildningsledare Hästsportens Folkhögskola
Susanne Ring Kursadministratör Hästsportens Folkhögskola
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.