Yrkesutbildning

Svensk Ridlärare III – stipendium

Svenska Ridsportförbundet och Ridskolan Strömsholm bedriver tillsammans denna utbildning till Svensk Ridlärare III, SRL III.

Utbildningen, som ges på Hästsportens folkhögskola i Strömsholm, är en exklusiv utbildning med endast fyra platser. Utbildningen är kostnadsfri och eleverna erhåller ett stipendium under sin studietid hos oss – ett SRL III-stipendium.

Om utbildningen

Under ledning av lärare har stipendiater vid Ridskolan Strömsholm varit del av Hästutbildningsavdelningen och därigenom själva haft möjligt att utvecklas i konsten att utbilda hästar i olika åldrar. Konceptet utvecklas nu och övergår till att bli en utbildning där målet är yrkesprov för SRLIII.

Färdighetsträning i ridkonst är grundstommen i utbildningen som leds av Ridskolan Strömsholms huvudlärare Marianne Esseen Söderberg och Daniel Svensson. Tillsammans med Stallmästare Jens Fredricson, Louise ”Lussan” Nathhorst, Lars Andersson utgör de lärarteamet för utbildningen. Även Jan Jönsson och Kyra Kyrklund är engagerade i hästutvecklingen på Strömsholm.

Såväl ridutbildningen som fördjupning i de teoretiska momenten kommer att hållas på Ridskolan Strömsholm. Den nya utbildningen är unik i sitt slag där innehåll och upplägg  individoptimeras utifrån tidigare kunskaper och erfarenheter. Gruppens mentor finns med som stöd med siktet tydligt inställt på yrkesprovet.

Som SRL III är rollen som ”lärare för lärarna” viktig. I utbildningen erbjuds eleverna möjlighet att träna på undervisning av grupper, enskilda ekipage och blivande ridlärare. Eleverna skall bli duktiga på att både grundutbilda, utveckla  och underhålla skolhästar. De kommer att ha 3-5 hästar i olika åldrar under sitt ansvar, både vad gäller hästarnas skötsel och utveckling.

Behörighet och urval

Du som sökande bör vara diplomerad SRL II med goda erfarenheter av att ansvara för skötsel av hästar, anläggning och utrustning, utbilda hästar samt utbilda elever i hästkunskap och ridning.

Vid antagning tas även hänsyn till elevens färdighetsutveckling inom dressyr, hoppning och unghästutbildning.  Sökande ska ha grundläggande behörighet till högskola.

Urval
I urvalet görs en samlad bedömning av den sökandes förutsättningar att nå SRLIII nivå samt förmåga att träna och utbilda hästar inom alla discipliner.

Frågor och svar

Nej, utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Dessutom erhåller de antagna ett stipendium under studietiden.

Undrar du något? Kontakta mig.
Susanne Ring Kursadministratör, Kontaktperson Hovslagarutbildningen
Sofia Martinsson Hästsportens Folkhögskola
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.