Nyhet

Strömsholmsdagarna miljöcertifierade

100-årsfirande Strömsholmsdagarna är något så ovanligt som en miljöcertifierad tävling. - Det innebär att vi har koll på vad vi gör och hur det påverkar miljön. Målet är att minska miljöpåverkan, berättar Linda Kjellberg, som är huvudansvarig för Ridskolan Strömsholms miljöarbete.
Fantastiska möjligheter för träning och utveckling på RS anläggning.

Att uppstallningen och större delen av lastbilsparkeringen i år är förlagd i anslutning till tävlingsplatsen är något som inte bara gör ryttarna glada, även ur en miljöaspekt är förflyttningen viktigt.

– Transporterna är i samband med tävlingsverksamhet en av de faktorer som påverkar miljön mest. Med uppstallning här på Ridskolans område var det många som valde att köra sina hästar mellan uppstallningen och tävlingsplatsen, så där har vi en stor fördel med det nya stallområdet, förklarar Linda och fortsätter:

– Även vår shuttle-service, där flera kan samåka till olika platser på Strömsholm, är betydelsefull ur ett miljöperspektiv.

Återvinning är en annan del i miljöarbetet, och på Ridskolan Strömsholm är återvinning något man jobbar med hela tiden.

– Eftersom vi har sortering i den dagliga verksamheten känns det självklart att vi även gör det på tävling. Strömsholmsdagarna är ju en del av vår verksamhet och därför är det inget konstigt med att vi ställer samma krav där som alla andra dagar, menar Linda.

Att Strömsholmsdagarna är miljöcertifierade är ett led i Ridskolan Strömsholms gedigna miljöarbete.

Linda Kjellberg, miljösamordnare på Ridskolan Strömsholm

– Det är roligt för vi har lyckats väldigt bra och har ett stort engagemang från såväl elever som studenter och personal. Miljöarbetet har verkligen blivit en del av vår vardag och verksamhet och nästan så att vi inte tänker på att vi jobbar med det, förklarar Linda.

När det nyligen gjordes en revision av Ridskolan Strömsholms miljöarbete fick verksamheten endast en avvikelse, ett mycket bra resultat med tanke på att det kom nya uppdateringar av vad som skulle ingå så sent som i höstas.

– Men det är alltid saker som kan bli bättre, och det är egentligen en del av miljöarbetet, att hela tiden utveckla och förbättra arbetet för att minska miljöpåverkan, menar Linda, som också har en uppmaning till alla som besöker Strömsholmdagarna.

– I år hoppas jag att alla som kommer och besöker oss tänker lite extra på det här med plastpåsar. Man kanske inte behöver ha en ny kasse varje gång man har handlat något, utan kan stoppa flera saker i samma påse – det är bra för miljön.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.