Nyhet

RS utbildar topphästar

Under 2018 har två hästar som utbildats på Ridskolan Strömsholm för att tävlas och tränas vidare mot Svår hoppning.
Cosmopolit är en av de hästar som utbildats på Ridskolan Strömsholm och sedan sålts vidare till en karriär som sporthäst. Foto Roland Thunholm

Senast i raden att lämna Ridskolan Strömsholm för att bli tävlingshäst på heltid är Phinemang (SWB-valack, f-10, e. Phin Phin-Calido, uppf. Sören Savgren).

Under hoppläraren Daniel Svenssons ledning har Phinemang sedan i höstats utbildats och tävlats av RS-stipendiaten Josefine Nykvist med bland annat internationella placeringar i Belgien och gått till och med 1.40-klasser.

Phinemang kom till Ridskolan Strömsholm som 2,5-åring och började sin utbildning i hippologprogrammet och fick bland annat hoppdiplom vid 3-årstestet.

Köpare är Dräggesta Gård AB och Phinemang kommer att tävlas av den lovande junioren Joel Torstenson.

Tidigare i år såldes även Cosmopolit (SWB-val, f-11, e. Cohiba-Calido, uppf. Sören Savgren och halvbror till Phinemang). Cosmopolit kom också till RS som 2,5-åring och har sedan matchats via unghästtester och årgångstävlingar. Han gick bland annat Falsterbo 2017.

Köpare till Cosmopolit är Strömsholms Marketenteri och ryttare är Stallmästare Jens Fredricson, som bland annat hade med Cosmopolit på sin tävlingsresa till Spanien i februari-mars. Där var ekipaget felfri och placerad i flera 1.30-klasser.

– Det ska bli spännande att följa de här båda individerna framöver och det är ett fint betyg till RS verksamhet och alla som varit delaktiga i de här hästarnas utbildning, menar Jonas Johnson, verksamhetschef för Ridskolan Strömsholm och ansvarig för inköp av nya hästar.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.