Nyhet

Spännande föreläsningsdagar med Grant Moon

Under tre dagar har Ridskolan Strömsholm gästats av en av världens bästa hovslagare – Grant Moon. "Det har verkligen varit jättebra och väldigt intressant", menar Patrick Hedqvist, en av lärarna på Hovslagarutbildningen nöjt.
Intresset var stort när Grant Moon, en av världens mest meriterade hovslagare, kom på besök till Ridskolan Strömsholm för att föreläsa under tre dagar.

Brittiskfödde Grant Moon har hela världen som arbetsfält och är en mycket skicklig yrkesman med enorma meriter som tävlingshovslagare. Han ger också kring 100 föreläsningar per år, och är väl värd att lyssna på.

– Han är så pedagogisk och bra på att enkelt sätt förklara svåra saker, menar Patrick Hedqvist.

Under den första föreläsningsdagen, som vände sig till nuvarande och före detta elever på Hovslagarutbildningen på Ridskolan Strömsholm, togs två av skolhästarna in i Knytpunkten för att användas som visningsobjekt.

Med stor energi visade och berättade Grant Moon hur åhörarna kunde tänka och agera för att ge hästen bättre förutsättningar att prestera på ett hållbart sätt.

Grant Moon visade, ritade och berättade på ett pedagogiskt och intressant sätt hur han ville att hästens hovar skulle skötas för att nå optimal hållbarhet och styrka.

Stort intresse för föreläsningarna

Andra dagen var vikt åt Hovslagarutbildningens LIA-värdar – de som tar emot eleverna när de ska ut och praktisera, medan sista dagens föreläsningar hölls för lärare och elever på de övriga utbildningarna på Ridskolan Strömsholm.

– Onsdagen var det helt full i Knytpunkten och vi har haft ett väldigt stort intresse och många besökare även under övriga föreläsningsdagar, berättar Patrick Hedqvist och fortsätter:

– De första dagarna var vikta åt elever, före detta elever och praktikvärdar, så vi har hållit det mer exklusivt för de som tillhör RS.

Föreläsningarna hölls i samarbete med svenska Mustad, som tillverkar hästskor, söm och utrustning för hovslagare. Det har också varit mycket planerande och långa förberedelser för att få alla delar på plats inför de tre dagarna. Men väl värt besväret.

– Det har varit kompetenshöjande och energigivande för alla som har varit på plats. Tre väldigt bra dagar helt enkelt och även Grant Moon var mycket nöjd med sin vistelse här och gillade att vara på Ridskolan Strömsholm, avslutar Patrick Hedqvist.

Med häst i Knytpunkten blev första dagens föreläsning extra intressant eftersom åhörarna fick se Grant Moon i arbete, och inte bara höra honom prata.
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.