Nyhet

Strömsholmshäst vann Breeders på Flyinge

Cosmopolit, som utbildats på Ridskolan Strömsholm, vann Breeders Trophy-finalen i hoppning för 7-åriga hästar, riden av Stallmästare Jens Fredricson. "En fantastisk häst, så rolig att jobba tillsammans med", berömmer Jens sin vinnare.
Stallmästare Jens Fredricson och Markan Strömsholms Cosmopolit, som är utbildad på Ridskolan Strömsholm, vann Breeders Trophy-finalen för 7-åriga hopphästar på Flyinge. Foto: Roland Thunholm

Cosmopolit (SWB-val, f-11 e. Cohiba-Calido, uppf. Sören Savgren, äg. Markan Strömsholm) kom till Ridskolan Strömsholm som 2,5-åring och har sedan utbildats och tävlats av RS personal och stipendiater innan Stallmästare Jens Fredricson tog över och fortsatte den begåvade valackens utveckling mot toppen.

I år har ekipaget bland annat vunnit deltävlingar i 7-star och tagit placeringar internationellt. Självklart följde Cosmoplit med Jens Fredricson när han flyttade till Flyinge tidigare i höstas och har nu den södra riksanläggningen som bas.

Det var också på Flyinge som Jens och Cosmoplit gjorde succé under Breeders Trophy-finalerna. I söndagens 1.40-final för Sveriges bästa 7-åriga hästar var ekipaget ett av fem som tog sig till omhoppning. Väl där hade Jens, i kraft av en andraplats i första omgången, fördelen av att starta sist i omhoppningen.

– Jag såg hur de andra hade ridit och plockade bort ett galoppsprång, vilket räckte, förklarar Jens nöjt efter att ha vunnit med drygt 8 tiondelar till godo.

Jens Fredricson och Cosmopolit gick hela Breeders-tävling utan nedslag. Foto: Roland Thunholm

Breeders-veckan blev lyckad för Jens, som förutom framgången med Cosmoplit även – för andra året i rad – tog hem SWB Stallion Trophy tillsammans med 6-åriga hingsten Cayenne de Clarence 1352 (SF, e. Baloubet du Rouet-Alfa d’Elle, äg. Lövsta Stuteri). Därmed får ekipaget en biljett till unghästklasserna i samband med Världscupfinalerna i Göteborg nästa vår.

Här hittar du alla resultat från Breeders Trophy

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.