Nyhet

Lösdrift – något för alla hästar?

Är box eller lösdrift bäst för hästen? Kom och lär dig mer på ett spännande seminarium på Ridskolan Strömsholm 18 november.
Vill du veta mer om för- och nackdelar med att hålla häst i lösdrift eller i box? Då ska du komma på seminariet 18 november.

Har du funderat på om din häst kan gå i lösdrift? Under seminariet berättar vi om Ridskolan Strömsholms erfarenheter av att hålla hästar i olika typer av stall. Vi kopplar erfarenheterna till egna och andras forskningsresultat. I programmet ingår studiebesök i RS stallar, föreläsning och fika.

Program
13.00-14.00 Guidning av Ridskolan Strömsholms Active Stable
14.00-14.45 Vilket är bäst, box eller lösdrift? (Linda Kjellberg)
14.45-15.00 Rast och fika
15.00-15.45 Fryser hästen i lösdriften? (Karin Morgan)
15.45-16.00 Frågor
Ca 16.00 Avslut

Föreläsare:
Linda Kjellberg, husdjursagronom och huvudlärare i hästkunskap. Hon delar sin undervisningstid med forskning inom hästars välfärd och beteende i olika typer av stallar. Hon har ett speciellt intresse i grupphållning av hästar och då utfodring, management och liggbeteende.

Karin Morgan, teknikagronom med specialisering i byggnadsplanering och husdjurens närmiljö. Hon är docent i hästens fysiologi och handhavande vid SLU. Hennes forskning har varit inriktad på frågor kring hur hästar klarar olika temperaturer och väder.

Anmälan och kostnad:
250 kronor, inklusive fika.
Anmälan och betalning via Tickster

För mer information:
Kontakta Linda Kjellberg, linda.kjellberg@stromsholm.com

Ladda ner inbjudan som PDF här
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.