Nyhet

Strömsholmselever segrare i SWB Cup

För tredje året i rad vann elever från Ridsportgymnasiet Strömsholm Ung SWB Cup, en tävling där det gäller att visa sina hästkunskaper inför kritiska domarögon.
Alla duktiga gymnasieelever från Ridskolan Strömsholm samlade efter prisutdelningen - där det blev seger både individuellt och i lag.

Tio elever från årskurs 2 och 3 på Ridsportgymnasiet bildade två lag som representerade Strömsholm vid tävlingen, som avgjordes på hemmaplan. Totalt kom åtta lag till start från olika Naturbruksgymnasier från hela landet.

– Jag har föreslagit att vi kanske skulle lägga finalen på någon annan anläggning, men alla andra skolor vill komma hit och tävla, så då fortsätter vi att arrangera finalen, berättar Jonas Bergqvist, stallchef för Röda Stallet och den som har haft huvudansvaret för arrangemanget.

Jonas är också den som har tränat eleverna inför finalen och var med under hela finaldagen för att coacha och peppa dem.

– Generellt tycker jag nivån är bra och det syns att många har tränat ordentligt, menar Jonas när han tittar på hur eleverna genomför det sista bedömningsmomentet – visning av häst vid hand.

Vinnarlaget totalt – Strömsholms lag 2, var också bäst i delmomentet visning av häst vid hand. Laget bestod av Sebastian Mockrish (reserv), Victoria Bolinder Hansson, Carl Magnusson, Julia Grenmark och Amanda Hellström.

Totalt tävlade eleverna i fem olika delmoment, teori, grooming, löshoppning, exteriörbedömning och visning av häst vid hand. Eleverna fick poäng i varje moment och till slut korades både ett vinnande lag och en totalvinnare i tävlingen.

Strömsholms gymnasieelever har vunnit tävlingen både i lag och individuellt de två första åren som tävlingen ägt rum. Årets tävling blev inget undantag.

Victoria Bolinder Hansson vann den individuella tävlingen och kom på andra plats i momentet visning av häst vid hand.

Totalsegern gick till Victoria Bolinder Hansson, med Carl Magnusson på tredje plats och totalt vann Strömsholms lag 2. Amanda Hellström och Carl Magnusson kom på första respektive tredje plats i delmomentet Exteriörbedömning och Strömsholms lag 2 var bäst när det gällde visning av häst vid hand. I momentet löshoppning blev Victoria Bolinder Hansson tvåa, medan Alexander Kastvall och William Humble delade på tredjeplatsen.

– En mycket lyckad dag med bra prestation av alla elever, avslutar Jonas Bergqvist stolt.

Strömsholm lag 1, bestående av Elin Walser, Jessica Schulmann, William Humble och Alexander Kastvall.
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.