Nyhet

Stefan Johanson har avlidit

Ridskolan Strömsholms och Flyinges vice ordförande, Stefan Johanson, har avlidit. "Stefans arbete har haft en avgörande betydelse för Ridskolan Strömsholm och Flyinges utveckling under de senaste åren", kommenterar Christina Rosell, vd för de båda riksanläggningarna.
Stefan Johanson, vice ordförande för både Ridskolan Strömsholm och Flyinge, har hastigt lämnat oss. Foto: Roland Thunholm

Stefan Johanson har bland annat genom sin roll som vd för Hästnäringens Nationella Stiftelse varit en mycket betydelsefull person för den svenska hästnäringen. Han var, förutom vice ordförande för riksanläggningarna Strömsholm och Flyinge, även styrelseordförande i den tredje riksanläggningen Wången. Han var även ordförande för Stiftelsen Hästforskning.

Stefans kontaktnät inom både näringsliv och politik gjorde bland annat att han var respekterad långt utanför hästkretsar. Det tillsammans med hans engagemang för hästar och hästsport har haft stor betydelse för att driva utvecklingen av hela Sveriges hästnäring framåt.

– Det var med stor bestörtning jag tog emot beskedet om hans bortgång. Jag kommer att sakna honom som god inspiratör och kollega, avslutar Christina Rosell.

Stefan Johanson blev 62 år gammal.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.