Nyhet

Ny VD för Hästnäringens Nationella Stiftelse

Styrelsen för Hästnäringens Nationella Stiftelse har idag utsett Karolina Lagerlund till VD, hon tillträder tjänsten omgående.
Karolina Lagerlund är ny VD för Hästnäringens Nationella Stiftelse. Foto: HNS

Styrelsen har utsett Karolina Lagerlund efter en bred rekryteringsprocess med många kompetenta sökanden. Karolina har varit knuten till HNS sedan januari 2012 och bland annat jobbat med samhälls- och myndighetskontakter, hästnäringens utbildningsfrågor och kommunikation. Karolina har en masterexamen i husdjursvetenskap.

Sedan den 3 januari har Karolina också fungerat som tf. VD efter att HNS tidigare VD Stefan Johanson avlidit.

– Det var med tungt hjärta jag inledde denna rekrytering några dagar in på det nya året. Nu, tre månader senare är styrelsen helt enig om att vi hittat rätt person för uppdraget att leda HNS fortsatta resa. Karolina har de egenskaper, insikter och kunskaper som krävs för att utveckla HNS till en ännu starkare och tydligare arena för hästnäringens gemensamma branschfrågor, säger Mats Denninger, styrelseordförande HNS.

– Det finns en stor ödmjukhet – men samtidigt entusiasm och glädje – inför uppdraget som VD för HNS. Jag känner ett starkt stöd från hela styrelsen och många vänner i Häst-Sverige, säger Karolina Lagerlund.

Under sina år på HNS har Karolina fått en bred kompetens och förståelse för verksamheten och dess olika ansvarsområden.

– Tillsammans med mina kollegor ser jag fram emot att arbeta vidare mot en ännu bättre samverkan i branschen. Vi ska gemensamt medverka till fortsatt utveckling av Riksanläggningarna, hästnäringens utbildningar, vår gemensamma attraktivitet och erbjudande i det svenska samhället, beskriver Karolina Lagerlund.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.