Nyhet

Värdiga vinnare i elevcuperna

För många Strömsholmselever och studenter har den viktigaste tävlingen redan avgjorts – trots att det är tre dagar kvar på Strömsholmsdagarna. Elevcuperna i dressyr och hoppning har fått sina vinnare.
William Humble och Detroit J vann elevcupen i hoppning. Foto: Fredrik Jonsving

Redan i måndags kväll – i åska och ösregn – reds dressyrtävlingen för studenter, elever och stipendiater på Ridskolan Strömsholm.

Här vann Vendela Orosco-Lindström, som har gått Hippologen årskurs 3, med Fatboy, för andraårsstipendiaten Saga Kullberg och Beatrix. Det blev sedan delad tredjeplats mellan SRL II-eleven David Nordlander på Stephanie och Matilda Modin, som går andra året på Ridsportgymnasiet. Matilda red Djamila.

– Alla gjorde väldigt fina ritter, så det är lätt att känna sig lite extra stolt över deras prestationer, menade Marianne Esseen-Söderberg, huvudlärare i dressyr.

Vädret var inte med elever och studenter som red Elevcupen i dressyr – men ryttarnas prestationer var desto bättre. Foto: Zara Tyrstam

På torsdagskvällen var det sedan dags för hoppningens elevcup. Här blev det Ridsportgymnasiet i topp när årskurs 3-eleverna William Humble och Alice Leander tog första- och andraplatsen. William red Detroit J och var nästan tre sekunder snabbare än Alice, som red Thunderstrike. På tredje plats kom SRL III-stipendiaten Ida Kåmark med skolhästen Sirrox.

– Det är roligt att se så fina insatser på tävlingsbanan, konstaterade Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning och den som fick lämna över priset till vinnaren.

William Humble och Detroit J var överlägset snabbast i 1.10-klassen. Foto: Fredrik Jonsving
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.