Nyhet

Värdiga vinnare i elevcuperna

För många Strömsholmselever och studenter har den viktigaste tävlingen redan avgjorts – trots att det är tre dagar kvar på Strömsholmsdagarna. Elevcuperna i dressyr och hoppning har fått sina vinnare.
William Humble och Detroit J vann elevcupen i hoppning. Foto: Fredrik Jonsving

Redan i måndags kväll – i åska och ösregn – reds dressyrtävlingen för studenter, elever och stipendiater på Ridskolan Strömsholm.

Här vann Vendela Orosco-Lindström, som har gått Hippologen årskurs 3, med Fatboy, för andraårsstipendiaten Saga Kullberg och Beatrix. Det blev sedan delad tredjeplats mellan SRL II-eleven David Nordlander på Stephanie och Matilda Modin, som går andra året på Ridsportgymnasiet. Matilda red Djamila.

– Alla gjorde väldigt fina ritter, så det är lätt att känna sig lite extra stolt över deras prestationer, menade Marianne Esseen-Söderberg, huvudlärare i dressyr.

Vädret var inte med elever och studenter som red Elevcupen i dressyr – men ryttarnas prestationer var desto bättre. Foto: Zara Tyrstam

På torsdagskvällen var det sedan dags för hoppningens elevcup. Här blev det Ridsportgymnasiet i topp när årskurs 3-eleverna William Humble och Alice Leander tog första- och andraplatsen. William red Detroit J och var nästan tre sekunder snabbare än Alice, som red Thunderstrike. På tredje plats kom SRL III-stipendiaten Ida Kåmark med skolhästen Sirrox.

– Det är roligt att se så fina insatser på tävlingsbanan, konstaterade Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning och den som fick lämna över priset till vinnaren.

William Humble och Detroit J var överlägset snabbast i 1.10-klassen. Foto: Fredrik Jonsving
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.