Nyhet

HIPPOLOGER OCH CHEFER PÅ FÖRELÄSNING OM EXCELLENCE

I måndags hade Ridskolan Strömsholm den stora förmånen att få besök av en av extremsporternas största mentala coacher - Jon Pitts. Jon har med sin bakgrund inom psykologi, hjärnforskning och sports science en gedigen kunskap om hur sportutövare fungerar och vad som krävs för att prestera på absoluta toppnivå.

Jon var inbjuden för att dela sina erfarenheter från sportens värld och hur dessa kan överföras till att driva bolag mot Excellence till riksanläggningarnas Strömsholm och Flyinges chefer och nyckelpersoner.

Jon har stor erfarenhet från sporter som Galopp, Formula 1, Fridykning med mera. Jon har stor erfarenhet ifrån fälttävlan där han coachat både det brittiska och australiska landslaget över flera OS och han är idag mental coach åt det svenska landslaget under förbundskapten Fredrik Bergendorffs ledning.

Intresserad publik

Utifrån hans djupa kunskap kring hur ryttaren påverkar hästen och därmed prestationen bjöds även våra Hippologstudenter in att lyssna på föreläsningen.

Intresset var stort och frågorna många. Alla – såväl chefer som studenter – lämnade föreläsningen med många nya insikter att ta med sig såväl i vardagen och till ridningen. För att citera riksanläggningarnas Forsknings- och Utvecklingschef Karin Morgan ”This was a 10 out of a 10 experience”.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.